Stiinta & Tehnologie

Thunder, primul BlackBerry cu suprafata tactila

La inceputul acestei saptamani a fost lansat BlackBerry Bold, un smartphone din seria 9000 de la RIM . Dar zvonurile despre alte telefoane din aceasta serie nu se opresc aici.

BlackBerry 9500 pare sa fie urmatoarul model de smartphone pe care compania RIM ( Research in Motion ) doreste sa il lanseze pe piata.

BlackBerry vs. iPhone

Zvonitul BlackBerry 9500 are si un nume, Thunder si pare sa fie un dispozitiv cu ecran sensibil la atingere. Daca acest terminal devine realitate se prea poate ca RIM sa dea lovitura cu Thunder, pentru ca ar scoate pe piata un telefon care s-ar duela direct cu celebrul Apple iPhone.

Aceste zvonuri au inceput sa se accentueze, pentru ca este cunoscut faptul ca RIM pregateste un dispozitiv cu suprafata tactila sensibila care va avea doar patru taste fizice. Pentru ca Bold a devenit realitate, fanii BlackBerry se asteapta ca acum RIM sa lanseze si BlackBerry 9900, BlackBerry 9300 si BlackBerry 9100 mai ales ca RIM a inregistrat deja domenii web pentru aceste modele.

Thunder se lanseaza la sfarsitul anului

Momentan este aproape sigur ca BlackBerry 9500 Thunder se va lansa in retele Verizon si Vodafone. Smartphone-ul va avea interfata complet tacticla, iar asa cum am spus mai devreme doar patru taste fizice normale si mai mult ca sigur se va lansa la sfarsitul acestui an. Dispozitivul va mai avea CDMA EV-DO si va dispune de conectivitatea HSDPA.

Daca Thunder se dovedeste ceea ce se asteapta toti, Apple poate sa inceapa sa isi faca planuri serioase de contraatac, pentru ca iPhone-ul 3G este inca in lucru si va trebui sa livreze ceva mai mult decat vrea sa o faca acum.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea