Stiinta & Tehnologie

#masini persmis auto carnet de soferi testare

Testarea electronica pentru permisul auto

Testarea electronica pentru obtinerea carnetului de soferi va fi introdusa chiar de anul acesta

Testarea electronica a candidatilor in vederea obtinerii permisului de conducere ar putea fi introdusa in toate judetele pana la finalul acestui an. In prezent, testarea pe calculator se face doar in judetele Prahova si Constanta, metoda nefiind implementata peste tot din cauza unor probleme de soft.

Secretarul de stat in cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative, Victor Paul Dobre, a declarat, la Alba Iulia, ca aceste probleme s-au rezolvat si ca a venit timpul sa implementeze un sistem care trebuia introdus inca de anul trecut. „Ne-am propus sa o facem pana la sfarsitul anului trecut, nu am terminat-o. Au fost alte prioritati , iar acum este o obligatie cu care am ramas in urma”, a spus Dobre.

Acesta a mai declarat ca metoda de testare direct pe calculator este mult mai eficienta, avand in vedere ca, la finalul testului, candidatii afla punctajul obtinut. „Cu cat sta mai departe de functionar cetateanul, cu atat e mai eficienta situatia”, a punctat Dobre.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.