Stiinta & Tehnologie

#maisni tesla roadster productie

Tesla Roadster in productie

Dupa ce si-a facut intrarea in lumea auto in 2006 automobilul sport Tesla Roadster, propulsat exclusiv electric, a intrat in productia de serie. Initial masina a intampinat greutati atat tehnice (o cutie de viteze care nu functiona exemplar sau probleme cu airbag-ul) cat si de natura organizationala. Acestea fiind depasite, Tesla va fi fabricata in 600 de exemplare in 2008, pretul fiind stabilit la 98.950 de dolari, potrivit unui anunt al companiei.

Producatorul american are 900 de cereri pentru acest model, 600 dintre acestea urmand sa fie acoperite in acest an, iar restul in 2009, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Darryl Siry. in prima faza, uzina va produce 1-5 masini pe saptamana, iar capacitatea maxima va fi de 100 de unitati pe luna.

Galerie foto cu Tesla Roadster 

Vehiculul este asamblat la fabrica San Carlos din California si foloseste platforma tehnica a modelului sport Lotus Elise , careia ii sunt atasate 6.800 baterii pe litiu-ion. Tesla Motors Inc.mai are planificata pentru 2010 lansarea unui sedan cu cinci locuri. Oficialul companiei a declarat ca asteapta o productie de 10.000 de unitati pe an.

Performante


Tesla Roadster poate accelera de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 3,9 secunde, iar turatia motorului poate depasi 13.000 de rotatii pe minut, fata de 6.000-7.000 de rotatii pe minut cat poate suporta un motor pe benzina.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea