Stiinta & Tehnologie

#telefon mobil #unde nocive #amalgam dentar

Telefoanele mobile se dovedesc a fi iar nocive

Pericolul prezentat de telefoanele mobile nu este un subiect uitat. Un nou studiu stabileste o legatura cu o alta problema de sanatate.

Amalgamul stomatologic si telefonul mobil par sa fie noul suport al unui cocktail la risc ridicat.

Mercurul si telefonul mobil

Utilizarea telefonului mobil amplifica un fenomen de eliberare a mercurului in corp prin amalgamul dentar . Studiul a fost facut de cercetatorii de la Shiraz University of Medical Sciences si a fost efectuat pe 14 elevi.  Cercetarea a relevat o crestere semnificativa in concentratia de mercur din urina subiectilor dupa utilizarea unui telefon mobil.

Amalgamul dentar este un material utilizat pentru obturarea cavitatilor aflate pe premolari si pe molarii cariati. Aparitia amalgamelor cu mare continut de cupru a permis sa se intarzie coroziunea materialului si sa se amelioreze comportarea sa in timp.

Din pacate "microundele emise de telefoanele mobile au un impact semnificativ asupra eliberarii de mercur", concluzioneaza studiul.

Nu doar telefonul mobil dauneaza

In afara de undele emise de telefoanele mobile, studiul a aratat si alte surse de microunde nocive. Alaturi de acestea specialistii au enumerat statii de baza de telefonie mobila, de internet wireless (Wi-Fi), telefoane fara fir gen DECT, cuptoare cu microunde, monitoarele de computer si de televiziune, radio cu ceas sau lampi electrice.

Aceste, chiar daca au un impact mai redus, prin modificarea amalgamului dentar accelereaza eliberarea de mercur in corpul omului. Cercetatorii sunstin ca aceast lucru este ingrijorator pentru ca tehnologia wireless evolueaza foarte repede.

"Ar trebui sa fie o lungime de unda suficient de puternica,  dar nu prea puternic. Un astfel de risc este real", declara profesorul Jean-Charles Jacquemin.

Pierre Aubineau, cercetator CNRS, sustine ca acele campuri electromagnetice date de telefoanele mobile fac permeabila bariera hemato-encefalica, cea care protejeaza in mod normal creierul de toxinele care circula in sange.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea