Stiinta & Tehnologie

#hotel #deschiderea usi #cheie #telefoanele mobile

Telefoanele mobile, "cheie" pentru deschiderea usilor de hotel

Nu este vorba de o noua metoda de patrundere prin efractie intr-o camera de hotel ci mai degraba o noua metoda de securitate.

Patronii unui lant hotelier din Statele Unite ale Americii propun clientilor o noua metoda de acces in camere, telefoanele mobile.

Asa se face ca acestia doresc inlocuirea cartelelor de acces sau cheilor cu o melodie. Mai precis, fiecare client al hotelului va putea sa intre in camera dupa ce va rula o piesa muzicala pe telefonul mobil.

Aceasta nu este la alagere si va fi trimisa prin MMS de catre receptionerii hotelului. Totodata, cand clientul si-a sfarsit sejurul in cadrului hotelului, melodia isi va pierde valabilitatea din motive de siguranta. Totusi, cum ramane cu situatia in care telefonul este furat? Patronii hotelului declara ca pana cand infractorul va gasi piesa in telefon, clientul are destul timp sa raporteze furtul la receptie si sa ceara dezactivarea acesteia.

Nu se stie cat de fiabila este solutia, dar cel putin aceasta ramane originala. Telefoanele multimedia sunt foarte raspandite, iar in prezent nu mai exista multe terminale care sa nu poata sa fie capabile de trimiterea sau primirea unui MMS sau sa redea un fisier MP3.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea