Stiinta & Tehnologie

Telefoane mobile fara incarcator

Peste un an de zile va fi lansat un prototip pentru a încărca toate aparatele electronice aflate într-o rază de patru metri. Potrivit specialiştilor de la Institutul Tehnologiei din Massachussets (MIT), sistemul "transferului de energie fără fir" se va baza pe principiul fizic al "rezonanţei". Astfel, un aparat emiţător va crea un camp magnetic dotat cu o anumită frecvenţă, iar aparatele prezente în acest camp şi echipate cu un receptor reglat pe respectiva frecvenţă vor intra în rezonanţă şi vor putea captura energia emisă. Se pare că nu vom mai avea nevoie de încărcătoare pentru telefoanele mobile. Cu toate acestea, chiar dacă nu vom scăpa complet de baterii , acestea evoluează.

Specialiştii au luat în calcul bateriile pe bază de...combustibil, funcţionand cu hidrocarburi (metan, butan sau propan), sau cu alcool (fie metanol, fie etanol). Avantajul constă în faptul că durata de viaţă este de trei ori mai mare decat a bateriilor normale, se încarcă imediat şi se înlocuiesc prin schimbarea cartuşului, informează Gandul. Multe dintre firmele electronice au introdus deja cartuşe de plastic cu un combustibil care se încarcă la fel ca un stilou cu cerneală, altele au preferat baterii cu hidrogen . Desigur, sănătatea nu va fi afectată de acest transfer de energie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea