Stiinta & Tehnologie

#manuale pe televizor #manuale elevi #dezvoltare tehnologie #tehnologie #manuale

Tehnologia continua sa avanseze! Manuale pentru elevi, disponibile acum pe... televizor!

Ti-ai imaginat vreodata ca poti studia de pe televizor? Sau ca cel mic isi poate face temele la televizor? Daca pana acum televizorul era interzis celor mici, pentru a se putea concentra la teme, acum lucrurile se schimba. Si asta, deoarece o multime de manuale digitale si cursuri sunt acum disponibile pe televizoarele Smart de la Samsung.

 

Samsung a lansat EduPedia, prima platforma educationala disponibila pe Smart TV. Platforma functioneaza cu ajutorul unui sistem de operare Tizen, care aduce intr-un singur loc o gama variata de continut interactiv, pentru prescolari, elevi si studenti, oferindu-le astfel utilizatorilor de toate varstele continut educational si interactiv, chiar in confortul caselor lor.

Televizorul este prima alegere a utilizatorilor din Romania in ceea ce priveste consumul de continut, atunci cand sunt acasa, conform studiului Techonomic, un studiu realizat de Samsung Electronics Europa, anul trecut, in 18 tari europene. In plus, in 99% dintre gospodariile din Romania exista cel putin un televizor. Astfel, platforma educationala vine in intampinarea utilizatorilor pentru care televizorul reprezinta un instrument de divertisment important, oferindu-le acestora si posibilitatea de a acumula noi cunostinte, intr-un mod interactiv si atragator.

"Proiectul Manuale Digitale a fost lansat anul trecut si a fost foarte bine primit de utilizatorii romani, insa acestea erau dedicate doar elevilor din clasele primare. Anul acesta, ne-am propus sa extindem proiectul prin lansarea primei platforme educationale, un proiect complex care integreaza continut interactiv, dedicat mai multor categorii de varsta. Astfel, acum nu ne adresam doar elevilor de clasele I si a II-a, ci si prescolarilor, studentilor si chiar adultilor. Ne dorim ca fiecare dintre utilizatorii Samsung Smart TV sa poata acumula cunostinte si informatii noi din diverse domenii, chiar din propria casa," a declarat Ana Maria Pasculescu, Head of Product Management al Diviziei Consumer Electronics, in cadrul Samsung Electronics Romania.

Continut pentru prescolari

Continutul oferit de Samsung EduPedia pentru copiii pana in sapte ani raspunde curiozitatilor acestora prin povesti, cantecele, jocuri, fise de colorat si desenat, totul pentru ca parintii sa descopere potentialul copiilor lor, intr-un mod ludic pentru cei mici.

Continutul este adecvat pentru copiii de doi si trei ani, pentru copiii de gradinita (de la patru la cinci ani) si pentru cei care abia acum incep scoala (sase si sapte ani), ingloband cele cinci arii de dezvoltare: intelectuala, creativa, emotionala, dezvoltare fizica si dezvoltarea sociala.

Manualele digitale pentru elevi

Manualele digitale lansate anul trecut au fost integrate in noua platforma. Ele sunt parcurse de catre copii cu ajutorul unui profesor virtual, care ii insoteste si ii ghideaza pe cei mici pe tot parcursul temelor interactive.

Platforma este usor de utilizat. Elevii trebuie doar sa urmareaca cativa pasi simpli: profesorul virtual prezinta exercitiul, copilul poate mari exercitiul pe tot ecranul, copilul rezolva exercitiul cu ajutorul profesorului, iar parintii verifica progresul copilului. Astfel, teme nu mai sunt o povara, ci dimpotriva, un lucru asteptat cu nerabdare de cei mici.

Scoala Dacobots

In parteneriat cu dezvoltatorul local de continut educational, Ascendia S.A., Samsung a inclus si sectiunea scoala Dacobots, care le ofera copiiilor posibilitatea de a invata diferite materii intr-un context atractiv. Pentru fiecare domeniu, un profesor virtual sub forma unui robot va fi ghid pe tot parcursul exercitiilor interactive. Copiii descopera tainele Matematicii, Istoriei, stiintei si Sanatatii in noua lume futurista. Alaturi de robotii educationali Zalmox, HENA, G4 si Derzelis, copiii vor invata intr-un mod distractiv.

Continut pentru licee si universitati

Samsung ofera continut si pentru domeniul academic prin intermediul celor de la Khan Academy, Massachusetts Institute of Technology si Stanford eCorner. Studentii si adultii care doresc sa isi extinda cunostintele de matematica, stiinta, programare, istorie, arta, economie, precum si din multe alte domenii au acces la informatii oferite de catre unele dintre cele mai importante autoritati educationale din lume, chiar din confortul propriei case.

Sursa foto: infotainment.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea