Stiinta & Tehnologie

Tata Motors a preluat Land Rover si Jaguar

Constructorul indian de autovehicule Tata Motors a achizitionat oficial, miercuri, marcile britanice Land Rover si Jaguar de la firma Ford .

Potrivit agentiei Press Trust of India, firma auto indiana a platit mai mult de doua miliarde de dolari pentru aceasta achizitie.

Ford a inregistrat pierderi de 2,7 miliarde de dolari in 2007 si 12,6 miliarde de dolari in 2006. Astfel, compania a dorit sa vanda cele doua marci pentru a se putea concentra asupra vanzarilor din America de Nord. Grupul american a cumparat marca Jaguar in 1989, pentru suma de 1,6 miliarde de lire sterline si marca Land Rover de la BMW pentru 1,7 miliarde lire sterline in 1990. In luna martie a anului trecut, Ford a vandut Aston Martin , o alta marca britanica, pentru 925 milioane de dolari.

Achizitionarea marcilor britanice de catre Tata Motors marcheaza extinderea capacitatii de productie a constructorului auto indian, care include modele precum Indica, Indigo, Sumo Grande, si nu in ultimul rand, cea mai noua lansare de pe piata auto, Nano, automobilul care se vinde cu doar 2.500 de dolari.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea