Stiinta & Tehnologie

#crossover #tata #aria

Tata a lansat cel mai scump model din istoria sa: crossover-ul Aria

Tata a lansat azi la New Delhi cel mai scump model din istoria sa. Este vorba despre crossover-ul Aria , care vine echipat cu un motor diesel, o platforma noua si o multime de dotari optionale .

Salonul Auto de la New Delhi nu putea debuta cum se cuvine fara o premiera bifata in dreptul constructorului local Tata. De aceasta data, conglomeratul indian a dezvaluit publicului cel mai scump model din istoria sa, crossover-ul Aria.

Proaspatul model a fost dezvoltat pe o platforma complet noua, botezata X2, care face din Aria un crossover capabil sa combine spatiul interior al unui MPV cu abilitatile off-road ale unui SUV. Propulsia este asigurata de un motor diesel de 2.2 litri si 137 de cai putere, capabil de un cuplu generos de 320 Nm. Resursele sunt transmise puntii fata insa si o tractiune integrala este disponibila in lista de optionale.

Surprizele apar atunci cand privim lista de optionale, Aria vine cu sase airbaguri, control al stabilitatii, un sistem audio cu surround, climatizare automata, pilot automat si sistem GPS. Toate aceste trasaturi fac din Aria cel mai scump model produs vreodata de Tata, pretul de pornire fiind fixat la aproximativ 13.300 de euro, pe piata din India.

Desi oficialii Tata au declarat ca Aria a fost supus unor incercari dificile, fiind testat si pe teritoriul european, o lansare pe Batranul Continent nu a fost momentan confirmata, indienii fiind rezervati in privinta succesului acestui model.

Cititi mai multe pe Automarket.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea