Stiinta & Tehnologie

#piesa muzeu #tastatura #tehnologie

Tastatura devine piesa de muzeu! Iata cu ce va fi inlocuita

Tehnologia este intr-o continua avansare. Daca in ultimii ani ecranele de tip touchscreen au dus incet, incet la utilizarea tot mai mica a tastaturilor, in urmatoarea perioada acestea este posibil ca acestea sa dispara pentru totdeauna.

Specialistii in IT pregatesc o lovitura fata pentru clasicele tastaturi: o bareta ce se prinde pe mana, cu ajutorul careia poti sa tastezi pe orice suprafata, fara a fi nevoit sa atingi telefonul sau tableta.

Bareta, fabricata din spuma poliuretanica poate citi miscarile degetelor si le transforma astfel in cuvinte. Acestea sunt transmise cu ajutorul tehnologiei bluetooth catre telefon, tableta si chiar catre ceasul inteligent.

 

Pentru a inlocui tastatura insa e nevoie ca utilizatorul sa invete cum sa foloseasca bareta. Sunt 31 de gesturi distincte. Cate un deget se misca pentru vocale, si cate doua pentru consoane; insa combinatiile, spune producatorul, se pot invata in doar cateva minute. Este promisa o precizie de 99%, plus un sir nesfarsit de utilizari, potrivit digi24.ro.

Dezvoltatorii vor insa, ca in viitor bareta sa poata fi foloita si pentru jocuri sau pentru utilizarea diverselor aplicatii. Este posibil ca in viitorul apropiat bareta sa le faca concurenta asistentilor vocali precum Siri, a celor de la Apple si sistemelor pe baza de gesturi ale mainii care aparent dau rateuri cand sunt folosite cu produse care la randul lor sunt inca nerafinate - precum castile de realitate virtuala.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea