Stiinta & Tehnologie

T-Mobile G1 with Google s-a lansat oficial

Terminalul G1 Android a primit un nume oficial, with Google si s-a lansat seara trecuta din Statele Unite ale Americii.

Telefonul este primul smartphone care ruleaza sistemul de operare Android creat de Google. Telefonul va fi disponibil curand doar pentru clientii de pe doua continente.

Specificatii tehnice

Odata ce site-ul oficial al celor de la T-Mobile a anuntat conferinta de presa online pentru lansarea terminalelor, cateva din specificatiile tehnice ale lui G1 Android, au fost si ele publicate. Pana acum, telefonul T- Mobile a fost cunoscut sub numele de HTC Dream.

Astfel, terminalul G1 masoara 117 x 55,7 x 17,1 mm si cantareste 158 de grame. Telefonul are ecran de 3,2 inch cu rezoltutie HVGA de 480 x 320 pixeli si 65.000 de culori. Android G1 dispune de serviciile Google preintantalate, adica Maps (satelit, trafic si vizualizare strazi inclus), G-mail, YouTube, Calendar si Google Talk. Totodata, camera foto din dotare este de 3,1 megapixeli, dar fara capabilitati de captare video.

"Suntem mandri ca T-Mobile este primul operator din lume care lanseaza dispozitivul cu sistem de operare Android. Incepand cu 2005, Google a fost un partener de incredere pentru T-Mobile in incercarea de a aduce internetul mobil publicului larg. Cu T-Mobile G1 ne continuam traditia puternic? de fi pioneri ai conceptului open-internet in lume", a declarat Christopher Schläffer, group product si innovation officer al Deutsche Telekom.

Ceva mai mult

Dupa declaratiile celor de la T-Mobile, bateria lui G1 Android rezista pana la 5 ore de convorbiri si pana la 130 de ore in modul stand-by. Telefonul are tastatura QWERTY completa fizica, memorie ce poate fi extinsa pana la 8 GB, dar nu are Bluetooth stereo cu A2DP.

Telefonul G1 va functiona cel mai bine in retele cu acoperire 3G, pentru ca a fost conceput pentru asa ceva. Pentru cei care stau in zone fara acoperire, T-Mobile promite sa formeze puncte demonstrative in care doritorii pot sa testeze terminalul inainte de cumparare. G1 are suport T-Mobile 3G si EDGE si Wi-Fi incorporat, astfel G1 se poate conecta la orice conexiune de date disponibila pentru a naviga pe internet si a descarca informatii. Terminalului nu ii va lipsi receptorul GPS si compasul digital.

Clientii T-Mobile din USA au posibilitatea sa-si comande T-Mobile G1, in numar limitat incepand de astazi pe site-ul www.T-MobileG1.com. Acest dispozitiv va fi disponibil in magazinele de retail T-Mobile selectionate si online in USA incepand cu 22 octombrie 2008 la pretul de 179 dolari. T-Mobile G1 va fi deasemenea disponibil in Marea Britanie incepand din noiembrie 2008, iar în Europa in prima parte a anului 2009 in tari precum Germania, Austria, Cehia si Olanda.





Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea