Stiinta & Tehnologie

#super luna sangerie # luna sangerie fenomen #luna sangerie

Super Luna sangerie! Cand o poti vedea pe cerul Romaniei

Un fenoment astronomic rar va putea fi vazut in doar cateva zile pe cerul Romaniei! Este vorba despre Super Luna sangerie, un fenomen spectaculos ce nu trebuie ratat.

 

Fenomenul va putea fi observat pe 26 mai. Luna, satelitul natural al pamantului va fi plina si aproape de Pamant, iar culoarea acesteia, sangerie, va transmite catre Terra intr-o culoare neobisnuita.

Denumirea de Luna sangerie provine din Almanahul fermierului din Statele Unite, din anii '30, cand americanii au pus nume "indiene", acestor fenomene ale satelitului Pamantului. Mai este denumita de obicei, "luna florii", iar in ziua de 26, Luna va trece prin umbra Terrei, pe parcursul a mai multor ore, potrivit ziare.com.

Culoarea rosie provine de la lumina soarelui, care se filtreaza prin atmosfera planetei noastre. Eclipsele satelitului Pamantului au loc atunci cand Luna este plina, ea trecand prin punctul cel mai apropiat de Terra, conform NASA.

Un alt fenoment rar are loc in aceeasi noapte: o eclipsa totala de luna. Aceasta nu va putea fi vazuta insa din Romania sau din alta tara europeana, ci numasi din America de Nord, Australia, Noua Zeelanda si Asia de Est, potrivit CNET.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea