Stiinta & Tehnologie

# Subaru Transfagarasan #subaru

Subaru, imblanzitor de Transfagarasan (video)

Transfagarasan, acel drum strategic al lui Ceausescu, aflat intre cele doua cele mai inalte piscuri din Romania – Moldoveanu si Negoiu. Transfagarasan, acea atracție turistica de vara ce il transforma intr-un bulevard aglomerat de 90 km. Transfagarasan, acea ruta considerata printre cele mai frumoase pentru condus din intreaga lume.

Subaru, acel constructor japonez iubit de fanii din intreaga lume ai raliurilor. Si nu numai. Daca nu stiati, mai toate povestile de iubire dintre fani si Subaru se leaga, inexorabil, de Impreza. Desigur ca stiati… insa poate ca nu stiați ca Subaru, odata cu renuntarea la WRC, nu a abandonat motorsport-ul. Spre deosebire de rivalii eterni de la Mitsubishi, Impreza are in continuare o cariera infloritoare. Atata doar ca abordeaza alte tipuri de competitii. Sau alte tipuri de idei… cu totul.

Spre exemplu, in 2014 si 2016 au spulberat recordul pe turul de circuit pe traseul de la Isle of Man TT. Si da, este vorba despre acel faimos circuit de 60 km (cel mai lung din lume, stradal), care este in fiecare primavara abordat doar de cei mai temerari motociclisti. si doar cațiva nebuni pe patru roți. Aceasta deoarece locurile de trecere de cele mai multe ori sunt potrivite doar vehiculelor pe doua roți. insa, Subaru + Mark Higgins + WRX STI + Prodrive = 17 minute 35.139 secunde. Viteza medie… 207,17 km/h!

Mai multe detalii gasesti pe autovibes.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea