Stiinta & Tehnologie

#samsung lifestyle # tableta samsung #smartphone

STUDIU Ai un smartphone? Iata ce spune acesta despre stilul tau de viata!

Un studiu recent realizat de Samsung Romania arata că aproape jumatate dintre respondenți (47%) nu sunt multumiti de stilul lor de viata actual. Printre aspectele pe care doresc sa le imbunatateasca se numara: situatia financiara, timpul petrecut cu cei dragi si dezvoltarea personala. 

Peste jumătate (53%) dintre utilizatorii de smartphone-uri din mediul urban au un stil de viață activ, alternând între rutina de zi cu zi, carieră și implicarea în experiențe noi. Aceștia se consideră persoane optimiste și deschise la schimbare. În timp ce bărbații se declară mai mulțumiți de ceea ce au realizat, femeile par a fi în continuare preocupate de aspectele pe care le pot îmbunătăți în stilul lor de viață.

Întrebați în ce direcție ar aloca mai mult timp, majoritatea participanților la studiu (peste 50%) au răspuns că le-ar plăcea să învețe lucruri noi, 48% ar prefera să își dezvolte abilitățile, iar 46% dintre ei și-ar dori să descopere locuri și experiențe noi. Cu toate acestea, timpul liber pe care îl au la dispoziție în acest sens, este din ce în ce mai limitat.

1 ora pe zi - drumul dintre casa si birou

Pentru că petrec, în medie, 1 oră pe zi pe drumul între casă și locul de muncă, unde se află aproximativ 9 ore pe zi, acestora le rămâne foarte puțin timp liber la dispoziție. Deși 58% dintre respondenți au declarat că implicarea în activități care le oferă ocazii noi de învățare contribuie cel mai mult la dezvoltarea personală, mai bine de jumătate dintre ei nu aplică acest lucru, din lipsă de timp și energie.

Deși ar dori să aibă mai mult timp pentru activități de dezvoltare personală și îmbunătățire a abilităților, doar 15% dintre consumatorii români de produse smart urmează diverse cursuri prin care să își îmbunătățească abilitățile. Romanii își petrec timpul liber rămas vizionând filme (53%), citind (50%) și petrecându-și timpul liber cu cei dragi (47%).

De altfel, hobby-urile și prietenii sunt aspectele principale pe care participanții la studiu consideră că îi definesc. Slujba și casa în care locuiesc urmeză în clasament, indicând că o mare parte dintre ei percep job-ul ca pe a doua casă.

Femeile, mai orientate spre schimbare

Aproape toți participanții la interviu au declarat că intenționează să își schimbe stilul de viață în următorul an. Femeile acordă o atenție sporită creșterii încrederii în sine sau găsirii echilibrului în viața de zi cu zi, în timp ce bărbații se concentrează pe aspecte mai practice, cum ar fi îmbunătățirea abilităților și reducerea nivelului de stres. 50% dintre respondenți au menționat ca obiectiv pentru următoarele 12 luni îmbunătățirea situației financiare, 35% dintre ei și-au propus să petreacă mai mult timp cu oamenii care contează, 33% vor să capete încrederea necesară pentru a face anumite schimbări, în timp ce 27% dintre ei și-au propus să își îmbunătățească abilitățile.

În topul metodelor care să susțină schimbările pe care doresc să le facă se numără: transformarea hobby-urilor în carieră sau deschiderea propriei afaceri (21%), apelarea la un mentor sau mediator care să îi susțină în schimbare (10%) și călătoriile în diferite colțuri ale lumii (7%).

Tehnologia - rol cheie în schimbarea stilului de viață

 

Tehnologia joacă un rol important în procesul de schimbare a stilului de viață și în dezvoltarea personală a utilizatorilor de dispozitive inteligente. Respondenții au declarat că petrec, în medie, 2,7 ore pe zi folosind dispozitivele mobile, bărbații (2,5 ore/zi) mai puțin decât femeile (3 ore/zi). Tehnologia este permanent prezentă în viețile lor, 77% dintre ei afirmând că tehnologia îi ajută să își realizeze sarcinile, 76% să își urmeze pasiunile, dar să își îmbunătățească abilitățile (76%).

Studiul Sansung a fost realizat online pe un eșantion de 1.306 respondenți din mediul urban, cu vârsta de peste 25 de ani, utilizatori de produse inteligente (smartphone, tabletă, Smart TV, Smart Camera). In urma rezultatelor studiului, Samsung, ca lider în tehnologie, se angajează la nivel local într-o misiune prin care își dorește să dezvolte și să susțină transformarea stilului de viață al utilizatorilor, prin intermediul tehnologiei sale de vârf.

La nivel local, sub conceptul Lifestyle Designer, Samsung își propune să le ofere consumatorilor, prin intermediul tehnologiei, experiențe care să îi inspire în dezvoltarea personală, atât de importantă pentru ei. Studiul local pe care l-am realizat, ne-a confirmat că rolul tehnologiei în viața consumatorilor este mult mai vast, aducându-le nu numai eficiență sau confort, ci și noi oportunități în stilul de viață şi dezvoltarea personală”, a spus Mihaela Stănoiu, Marketing Manager în cadrul Samsung Electronics România.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea