Stiinta & Tehnologie

#iluminat led #led #avantaje

Stiai ca din ce in ce mai multi romani aleg iluminatul cu LED? Afla motivele!

Desi, in general, poporul roman poate fi considerat traditionalist si sceptic la unele schimbari, tehnologia LED a adus in viata si in casa multora transformari pozitive, din ce in ce mai apreciate la scara larga.

Corpurile de iluminat cu led pot fi utilizate atat pentru interior, cat si pentru exterior, iar vanzarile record din ultimul an la acestea fac dovada popularitatii lor. In acest articol, vei afla motivele pentru care din ce in ce mai multi instaleaza in locuintele lor, dar si in spatiile comerciale, surse de lumina cu led. Astfel, te poti convinge singur daca iti doresti aceasta schimbare si in casa ta!

Becurile led ofera o multime de beneficii, fiind o adevarata inovatie a sistemului de iluminat

Rezistenta sporita

Becurile cu led au o rezistenta spectaculoasa in fata unor conditii de mediu mai neprietenoase, fie ca este vorba despre ploaie sau temperaturi scazute, in cazul celor instalate in exterior, fie ca este vorba despre abur, umezeala sau caldura, pentru incaperile casei. In plus, socurile si vibratiile nu duc la defectarea lor. De exemplu, un proiector cu LED este o investitie de durata, foarte eficienta si practica, pentru gradina sau curte. Motivele pentru durabilitatea lor sunt legate de lipsa componentelor fragile, utilizate de obicei la becurile incandescente. Indiferent de anotimp, acestea vor functiona la cele mai inalte standarde, iar iluminatul din preajma casei nu va fi un motiv de ingrijorare!

Raportul calitate-pret

Majoritatea persoanelor considera ca sursele de iluminat care utilizeaza tehnologia led prezinta cel mai bun raport calitate-pret de pe piata. In prezent, poti achizitiona spoturi LED ieftine, pentru ca oferta disponibila este foarte variata, adaptata perfect pentru toate nevoile si buzunarele.

Economia

Cei care aleg sa utilizeze iluminatul led au observat inca din prima luna un cost semnificativ mai mic al facturii de energie electrica. In comparatie cu becurile clasice, acestea consuma cu pana la 90% mai putin curent electric, lucru care nu poate fi decat un avantaj!

Durata de viata

Nu numai costurile la factura scad, ci si cele de intretinere, pentru ca un corp de iluminat cu led poate functiona fara probleme pana la 60.000 de ore!

Eco-friendly

Datorita rezistentei, dar si materialelor non-toxice utilizate in fabricarea lor, becurile cu led sunt prietenoase cu mediul inconjurator, dar si cu sanatatea locatarilor! In plus, acestea pot fi reciclate, astfel incat nu reprezinta o sursa de poluare din niciun punct de vedere.

Siguranta

Led-urile nu degaja caldura nici macar dupa o utilizare constanta si indelungata, asadar, in cazul in care acestea sunt atinse, nu exista riscul unui incident neplacut. De asemenea, probabilitatea ca un incediu sa izbucneasca din cauza lor este aproape 0.

Ciclurile de aprindere-stingere

Calitatea iluminatului si durata de viata nu sunt afectate de ciclurile repetate de aprindere si stingere. De aceea, sursele de lumina cu led sunt ideale pentru corpurile care functioneaza pe senzori.

Cele mentionate sunt cele mai importante caracteristici pentru care popularitatea led-urilor a crescut vertiginos in ultimii ani in Romania. Te poti bucura si tu de aceste beneficii daca alegi sa faci schimbarea potrivita in locuinta ta!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea