Stiinta & Tehnologie

Sony La Croix, telefonul PSP

Avem telefoane muzicale, telefoane fotografice, business, fashion, iar urmatorul pas este sa avem mai multe terminale cu functii de consola de joc sau cu panouri grafice, destinate artistilor grafici.

Prin urmare cumparatorii de telefoane mobile nu se pot plange ca nu au de unde alege, ba chiar numai categoriile in care sunt impartite telefoanele pot sa te zapaceasca.

Destule "clone"

Telefoanele care au si functii de consola de joc nu sunt noi, cei de la Nokia avand terminalele dedicate N-Gage, iar Sony Ericsson au lansat de curand modelul F305 care se doreste a fi un telefon/consola de joc.

Recent, am avut parte si de un nou terminal, Spice X-1 un telefon cu are ecran de 2,4 inch, care vine la pachet cu un card microSD de 2 GB preincarcat cu diferite jocuri de consola, iar butoanele dedicate ale telefonului ii permit utilizatorului sa utilizeze terminalul ca o consola de joc si fara ajutorul controller-ului inclus in pachet.

"Crucea" PSP

Dar, din toate zvonurile care circula pana la aceasta ora, la un moment dat se parea ca inginerii de la Sony ar putea sa confirme sau sa faca lumina in ceea ce priveste aceasta problema a telefonului-consola PSP.

Cu ceva timp in urma discutam despre aceasta companie, care a brevetat un telefon/consola de joc inca din anul 2006, in acea perioada descoperindu-se o schita cu drepturile de autor apartinand celor de la Sony, care reprezenta un posibil viitor PlayStation Phone .

Tot ei sunt autorii si lui Sony La Croix, o idee de telefon/consola de joc care pare mai mult decat promitator. Designer-ul telefonului este Nate Ribbens, care spune ca La Croix are doua moduri: business si "pentru tineret".

Terminalul are ecran tactil si suporta playback video, dar nu se stie ce capabilitati de consola de joc gen PSP are, pentru ca din imagini avem parte doar de grafica simpla a unor jocuri apuse gen Tetris sau Space Invaders. Din pacate alte detalii nu sunt cunoscute, dar suntem siguri ca zvonurile despre telefonul PSP nu se opresc aici.



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea