Stiinta & Tehnologie

#lansare #telefon mobil #xperia x1 #sony ericsson

Sony Ericsson XPERIA X1 se lanseaza in Europa

Terminalul se lanseaza in Europa mult mai devreme decat era anuntat oficial, data de 30 octombrie .

Sony Ericsson este primul terminal al companiei suedezo-japoneze care ruleaza sistemul de operare Windows Mobile.

Anglia pe primul loc

Prima tara care primeste terminalul este Anglia. Cei care doresc sa il achizitioneze pot face comanda pe magazinul online Clove UK. Telefonul va costa 630 de euro (in jur de 800 dolari americani sau 2.300 RON).

Initial se anuntase ca exportul telefonului va incepe de data de 30 octombrie, terminalul indreptandu-se catre Suedia, iar in Anglia si Germania XPERIA se lanseaza prin operatorul de telefonie mobila O2.

Specificatii tehnice XPERIA

Sony Ericsson XPERIA X1 masoara 110,5 x 52,6 x 17 mm, cantareste 145 de grame, ruleaza Windows Mobile 6.1 si este primul dispozitiv al celor de la Sony Ericsson cu acest sistem de operare instalat.

Terminalul are ecran de 3 inch cu 65.000 de culori si rezolutie de 800 x 480 pixeli, completa QWERTY, accelerator si joystick de navigare optic. XPERIA are la interior un procesor Qualcomm MSM7200 de 528MHz, memorie interna de 400 MB si 256 MB memorie RAM, plus 512 MB spatiu de stocare . Acesta se poate mari ulterior prin atasarea unui card microSD sau TransFlash.

Telefonul are camera foto de 3,2 megapixeli cu flash si autofocus, suport pentru mesaje SMS, MMS, e-mail, Push E-Mail si mesaje instant, receptor GPS incorporat si suport aGPS. Nu ii lipsesc nici player-ul muzical si video, slot-ul standard de 3,5 mm, suita Office (Word, Excel, PowerPoint , OneNote, PDF) si conectivitate GPRS, EDGE, 3G cu HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth 2.0 cu A2DP si USB 2.0.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea