Stiinta & Tehnologie

Sony Ericsson W200i Review

A trecut mai bine de un an de cand modelul Sony Ericsson W200i s-a lansat pe piata. Daca te astepti ca acest telefon sa dea mana cu mai marii telefoniei, mai bine lasa; W200i -ul se incadreaza in clasa de telefoane entry-level .

1. Inceput
2. Cuprins
3. Incheiere

Ce-i "aia" entry-level

Entry-level sau low-range sunt grupa in care se incadreaza orice telefon mobil a caror specificatii tehnice sunt modeste. Telefoanele entry-level vor fi destinate unui public care nu doreste de la telefonul lor decat sa faca convorbiri, trimite mesaje sau orice alta actiune simpla care nu are nevoie de prea mult "creier".

Acesta este cazul lui Sony Ericsson W200i , care desi face parte din categoria entry-level, este mult mai destept decat altele din breasla, telefonul reusind sa se dueleze cu unele terminale din clasa mid-range.

inspectie tehnica

Acestea fiind spuse, putem trece mai departe la inspectia tehnica a acestui terminal. Sony Ericsson W200i este un "candybar" care masoara 101 x 44 x 18 mm si cantareste doar 85 de grame. Nu este cel mai compact telefon de pe piata, dar este destul de mic. Partea frontala este ocupata de ecran, D-pad si tastatura standard alfanumerica.

Ecranul lui W200i este de doar 1,8 inchi cu o rezolutie de 128 x 160 pixeli si 65.000 de culori. Deasupra ecranului gasim sigla Sony Ericsson si difuzorul telefonului. Sub ecran avem D-Pad-ul foarte simplu dealtfel, compus din joystick, tastele corespunzatoare submeniurilor Calls (Apeluri) si Meniu (Menu), iar sub ele tastele Return si Cancel (C). La formarea unui numar butoanele pentru apel si meniu se schimba in buton de apelare, respectiv More pentru salvare numar, ca mai apoi Menu sa devina si butonul de oprire apel.

Sub D-pad gasim tastatura standard alfanumerica. Butoanele sunt insirate pe patru randuri, sunt bombate, tastarea unui numar sau mesaj facandu-se foarte usor. Sub aceste taste gasim o emblema Walkman. Laturile telefonului nu sunt incarcate de butoane de control. In cea stanga gasim un buton dedicat player-ului muzical si slotul pe card microSD. Latura dreapta prezinta doar butonul de volum si o alta sigla Walkman, pe gand latura de jos are slotul pentru atasare periferice, casti, incarcator si cablu USB. Latura de sus prezinta doat butonul de oprire/pornire telefon si senzorul cu infrarosu.

Partea dorsala este si ea saracacioasa; aici avem obiectivul camerei VGA si doua sigle, Walkman si Sony Ericsson. Sub capacul telefonului se afla bateria standard Litiu-Ion care in mod teoretic rezista pana la 300 de ore in modul Stand-by si pana la 7 ore de convorbiri. Slotul cartelei SIM se afla sub baterie.

Creier de incepator

Desi este un telefon entry-level, Sony Ericsson W200i este un Walkman, adica un telefon muzical. In mod normal un astfel de telefon ar fi trebuit sa aiba un spatiu de stocare mare, dar telefonul vine cu 27 MB memorie interna. Totusi, pentru upgrade, W200i are slot pentru card microSD, extinderea putandu-se face pana la 1 GB, adica aceasi capacitate pe care multe playere muzicale o au inca. Pachetul telefonului vine cu un card microSD de 125 MB.

Meniul telefonului este cel standard Sony Ericsson, cu icoane in stil matrice de 4/3, dar acest lucru poate fi schimbat din setari in stil lista. Temele telefonului se pot schimba cu cele cateva pe care le are instalate W200, dar exista destule comunitati pe internet care realizeaza teme pentru aceste telefoane.

W200i suporta mesaje SMS, MMS si chiar mesaje e-mail sau mesagerie instanta . Mesajele SMS si MMS se primesc intr-o casuta postala, iar e-mail-urile intr-un inbox separat. Mesajele e-mail suporta protocoalele standard IMAP si POP3.

Conectivitate mica

Este usor surprinzator faptul ca W200i duce in spate mesaje e-mail pentru ca la captitolul conectivitate telefonul dispune numai de GPRS, asta inseamna o viteza mai mult decat mica. Este adevarat ca la "creierul" lui oricum nu ar putea mai mult, dar sa zicem, ca pentru verificari rapide de mail, W200i se descurca. Navigarile pe web se fac cu ajutorul broswerelor WAP 2.0, xHTML si HTML(NetFront). Nu e de recomandat totusi astfel de incercari. Rabdarea unui om are limite.

Camera foto

Trecem mai departe si ajungem la camera foto care nu are pretentii de megapixeli. Tot ce poate W200i este sa faca poze in rezolutie VGA la 640 x 480 pixeli, adica putin. Vei folosi camera foto in situatii de urgenta "majora" si doar atunci cand ai un subiecut in lumina buna si in apropierea ta, altfel nu are rost. Imaginilor li se pot aplica efecte ca alb si negru sau negative.

Dar totusi W200i nu se lasa, camera lui VGA poate face si inregistrari video care se pot face la rezolutie de 176 x 144 pixeli sau la 128 x 96 pixeli. Mai mult decat atat telefonul dispune de functia "night mode" si de efectele mentionate mai sus.

Muzica cu taraita

Asa cum am spus mai devreme, Sony Ericsson W200i este un Walkman. Player-ul muzical este un Walkman Media Player 1.0 care suporta formate MP3 si AAC. La pachet, telefonul vine cu propriile casti, care redau un sunet bun, nu excelent. In aceasi situatie se prezinta si difuzoarele proprii, dar nu se poate cere mai mult de la un asemenea telefon.

Totusi Walkman Media Player-ul din dotare are functii de egalizator printre care si celebrul Mega Bass pe care toate telefoanele Walkman il au. Player-ul va sorta automat melodiile in functie de artist, album sau gen.

Ultimul cuvant

Este clar ca acest telefon nu va fi pe placul unui impatimit al tehnologiei, dar creierul zbarnaitor al lui W200i il va impresiona. La cat e de mic, telefonul ramane totusi unul dintre cele mai inteligente terminale entry-level de pe piata. Daca esti o persoana care cauta un telefon modest si usor de manevrat, acesta este idealul. Vine in destule culori, asa ca alegerea va fi mai mult decat simpla.

Videoclipul de prezentare a telefonului Sony Ericsson W200i



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea