Stiinta & Tehnologie

Sony Ericsson lanseaza "Ai"

Sony Ericsson, al patrulea producător mondial de telefoane mobile, plănuieşte lansarea la începutul anului 2007 a unui model ultra-subţire, cu cameră foto şi Walkman pentru a concura direct cu modelul RAZR produs de Motorola, a anunţat vineri o sursă industrială, conform Reuters.

Succesul fulminant al modelului RAZR produs de Motorola a făcut ca grupul Samsung Electronics să lanseze în cursul verii o serie asemănătoare, această iniţiativă contribuind la majorarea profiturilor companiei în cel de-al treilea trimestru al anului 2006.Sony Ericsson, un grup cu capital mixt format prin cooperarea firmei nipone Sony şi celei suedeze Ericsson, va lansa noul model de telefon mobil, ce va concura direct cu RAZR produs de Motorola, numit "Ai", în luna martie 2007, a precizat sursa.

Avand drept inspiraţie jucătorul japonez de tenis Ai Sugiyama, telefonul va măsura 9,4 milimetri grosime, mult mai subţire decat modelul produs de Motorola, a cărui grosime este de 14 milimetri.Noul telefon produs de Sony Ericsson va fi disponibil în două culori, negru şi argintiu.

Grupul Sony Ericsson a urcat o poziţie în clasamentul mondial al producătorilor de telefoane mobile, ocupand momentan locul patru după ce a depăşit în al doilea trimestru al 2006 firma LG Electronics , conform informaţiilor oferite de compania de analiză de piaţă Strategy Analytics.În cel de-al treilea trimestru al anului 2006, Sony Ericsson a devenit cel mai profitabil grup producător de telefoane mobile pe plan mondial, depăşind liderul mondial, compania finlandeză Nokia , care a ocupat mulţi ani această poziţie, conform unui studiu efectuat de Reuters.

Grupul Sony Erisson, care a suferit pierderi substanţiale în urmă cu patru ani, a beneficiat de ultimul timp de pe urma cererii ridicate pentru camerele digitale tip Cybershot şi pentru aparatele muzicale Walkman.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea