Stiinta & Tehnologie

#cyber-shot #review #telefon mobil #sony ericsson

Sony Ericsson C702 Review

Terminalul C702 este aproximativ un nou in familia de telefoane fotografice Cyber-shot a celor de la Sony Ericsson, telefonul fiind lansat in luna iulie a acestui an.

Pana acum telefoane Cyber-shot aveau in nume litera K. Dupa schimbarea in denumirile telefoanelor pe care compania a facut anul acesta, noile telefoane fotografice au luat litera C in numele lor, de la Cyber-shot, asa cum telefoanele muzicale Walkman au pastrat W-ul in numele lor.

Rezistent la apa si praf

Spre deosebire de alte terminale fotografice, noul Sony Ericsson C702 se lauda cu anume caracterisiti mai aparte: terminalul este rezistent la socuri, praf si apa. Infatisarea terminalului este ceva mai diferita si se poate ca multi sa-l ocoleasca. Totusi, telefonul se descurca mai mult decat bine.

Sony Ericsson C702 este un candybar care masoara 106 x 48 x 15,5 mm si cantareste 105 grame. In acest caz partea frontala va fi ocupata de ecran, D-pad si tastatura. Ecranul acestui telefon este de 2,2 inch, are 256.000 de culori si rezolutie de 240 x 320 pixeli. Deasupra lui gasim o sigla Sony Ericsson si difuzorul. Sub ecran avem D-pad-ul foarte compact al telefonului care va fi destul de manevrat si dupa o anumita perioada de acomodare cu telefonul.

Primul rand de butoane ale D-pad-ului corespund submeniurilor Media (stanga), Menu (centru) si Contacts (dreapta). Sub ele se afla tastele de apelare (stanga) si de respigere/terminare apel (dreapta), iar sub ele un buton de shortcut-uri si tasta C (Cancel). Intre acest butoane se afla si butonul de navigare/OK cu patru directii, fiecarei directie fiindu-i desemnata un alt shortcut. Astfel, partea stanga a butonului de navigare te trimite in mesagerie, partea dreapta poate fi personalizata dupa placul fiecarui utilizator in parte, partea de jos te trimite in agenda personala de contacte, iar cea de sus in calendar.

Tastatura lui Sony Ericsson C702 este standard alfanumerica, cu butoane insirate pe patru randuri. Tastatura este foarte compacta si la inceput utilizatorul poate sa aiba probleme in manuirea ei. Totusi, in scurt timp aceasta devine foarte comoda. In plus, atunci cand telefonul este in modul de camera foto , coloana de taste din dreapta primeste functii de moduri de fotografiere.

In dunga

Laturile lui Sony Ericsson C702 nu sunt foarte incarcate, desi fiecare dintre ele prezinta un buton sau un slot. De exemplu, latura stanga are doar slotul pentru cardul microSD, cea dreapta butonul de volum si cel dedicat camerei foto, latura de sus butonul de oprire/pornire telefon, iar latura de jos slotul de atasare periferice, casti audio/handfree, incarcator sau USB.

Partea inferioara este ceva mai incarcata ca la alte telefoane. In cazul lui Sony Ericsson C702 aici gasim difuzorul muzical al telefonului, asezat sub camera foto de 3,2 megapixeli cu autofocus, flash LED dublu si oglinda pentru autoportrete. Tot pe partea dorsala gasim si locasul pentru agatare a unei carabine, care vine la pachet in loc de cureua de siguranta si tot aici avem si un mecanism de inchidere/deschidere a capacului bateriei.

In cazul cestui model avem o baterie standard Litiu-Ion cu o capacitate de 950 mAh, care in modul Stand-by rezista pana la 300 de ore si pana la 7 ore de convorbiri. Nu trebuie uitat faptul ca bateria telefonului va fi solicitata mai mult atunci cand acesta este folosit ca aparat foto.

Inteligenta Cyber-shot

In modul stand-by ecranul telefonului afiseaza semnalul, conectivitatea, operatorul de telefonie mobila, capacitatea bateriei, ora, data si submeniurile Media, Menu si Contacts. Meniul principal al lui Sony Ericsson C702 are icoanele asezate in stil matrice pe 3 coloane si 4 randuri. Asemenea altor terminale Sony Ericsson si acest model are submeniul File Manager inlcuit cu versiunea flash Media. Dar, File Manager-ul nu a disparut in totalitate, el aflandu-se acum in submeniul Organizer.

La capitolul mesagerie, Sony Ericsson C702 se descurca bine. Acesta suporta mesaje SMS, MMS, e-mail si mesaje instant. Mesajele SMS si MMS sunt stocate automat intr-o casuta postala, iar e-mail-urile au un inbox separtat. Totodata, mesageria e-mail suporta protocoalele standard POP3 si IMAP4. Singurul incovenient la acest capitol este ca mesajele e-mail nu suporta vizualizarea de documente Word, Excel si PDF.

Muzica Walkman in Cyber-shot

Chiar daca nu este un telefon muzical dedicat, Sony Ericsson C702 dispune player-ul muzical Walkman in versiunea cea mai recenta, 3.0. Acesta suporta formate MP3, AAC, AAC+, WAV, WMA, M4A si MIDI. In plus terminalului nu ii lipseste egalizatorul  MegaBass sau functia TrackID, specifica telefoanelor muzicale Sony Ericsson Walkman.

Sunetul redat de Sony Ericsson C702 este bun atat in difuzoarele externe cat si la casti. Din pacate multi vor simti lipsa castilor -auriculare de Walkman, caci cele de la pachetul lui C702 fiind ceva mai incomode pentru urechile mici. Melodiile din player vor fi sortate automat in functie de artist, album sau titlu, iar utilizatorul are posibilitarea de creare de playlist-uri proprii.

Alte functii ca SenseMe sau Shake Control, intalnite la telefoanele Walkman, lipsesc din palmaresul acestui Cyber-shot. Totusi, telefonul vine echipat cu FM cu RDS. Pentru activarea lui trebuie atasate castile audio, care au rol de antena.

fruntas

Chiar daca terminalul nu vine echipat cu o camera foto de 5 megapixeli asemenea altor terminale recente, cei 3,2 megapixeli al lui Sony Ericsson C702 se tin foarte bine. Telefonul poate capta imagini la o rezolutie maxima de 2048 x 1536 pixeli, are  autofocus, flash LED dublu si spoibilitatea de inregistrari video la rezolutie maxima QVGA la 30fps. Camera secundara din dotare pentru videoconferinte poate face capturi video la rezolutie QCIF.

Calitatea imaginilor este foarte buna. Pus fata in fata cu un alt terminal pozar , LG KC550 care are o camera foto de 5 megapixeli, imaginile captate cu cei 3 megapixeli a lui Sony Ericsson C702, au iesit mult mai bine. Fotografiile sunt de aceeasi calitate, in plus Sony Ericsson a redat mult mai bine culorile.

Sony Ericsson C702 are moduri de fotografiere normal, panoramic, frames si radata (burst) sau macro. Totodata, dispozitivul dispune si de tehnologia de detectare a fetei si a zambetului. Scurtaturile de coloana dreapta de taste sunt pentru modul de fotografiere mai sus mentionat, pentru scenariu gen night mode, twilight, portrait, landscape etc, timer-ul si flash-ul.

Sony Ericsson C702 suporta si moduri de captare imagini cu efecte gen alb si , negativ, sepia sau solarize. Utilizatorul poate sa isi personalizeze din setari calitatea pozelor, sunetul facut de aparat cand capteaza imaginea sau unde pot fi salvate acestea, adica in memoria telefonului sau pe card-ul microSD din dotare.

Camera foto a lui C702 poate fi activata prin glisarea pretectiei de lentile, prin meniul principal sau apasarea lunga a butonului dedicat de pe latura dreapta. Capturile video se fac la o rezolutie maxima QVGA cu 30 fps, iar filmele sunt salvate in format MPEG4. Totodata, acestora li se poate aplica efecte de sepia, alb negru , solarize sau negative, sunetul poate fi anulat sau nu. Totodata telefonul dispune de moduri de captare night mode, lumina naturala, innorat, flourescent sau incadescent.

Conectivitate

La capitolul conectivitate Sony Ericsson C702 se prezinta foarte bine. Acesta suporta GPRS si EDGE ambele de clasa 10, conectivitate 3G cu HSDPA, adica 3,6 Mbps, iar pentru transferul de date, conectivitatea USB si Bluetooth versiunea 2.0. Totodata, Bluetooth-ul vine are tehnologia A2DP care permite utilizatorului atasarea de casti audio wireless.

Pentru ca telefonul poate fi vazut de computer ca un dispozitiv de stocare , instalarea kit-ului de la pachet nu este obligatorie. Daca telefonul are cartela microSD in telefonul, PC-ul va detecta atat memoria telefonului, cat si cardul.

Pentru navigarile pe internet Sony Ericsson C702 dispune de broswer-ul WAP 2.0 cu suport HTML care vine si cu reader RSS. Totodata, terminalul are GPS incorporat si Google Maps.

Ultimul cuvant

Desi cu o forma poate ceva mai controversata, Sony Ericsson C702 este un pozat mai mult decat bun. Cei 3 megapixeli ai camerei foto intrec alte telefoane fotografice cu CMOS mai mare, exemplul nostru fiind terminalul fotografic al celor de la LG, KC550-ul.

Prin urmare terminalul primeste multe puncte pentru performantele fotografice, faptul ca rezista la socuri, praf si apa, ca player-ul muzical se comporta foarte bine si suporta conectivitate 3G cu HSDPA si vine cu GPS si Google Maps. Este depunctat de D-pad-ul prea inghesuit si tastatura, care desi compacta prezinta unele dificultati la tastare.

Galerie foto Sony Ericsson C702

Galerie foto - imagini captate cu Sony Ericsson C702

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea