Stiinta & Tehnologie

#vanzari #romania #octavia #skoda

Skoda Octavia, peste doua mii de exemplare vandute in Romania

Skoda Octavia s-a vandut in numar de 2.140 de exemplare in primul semestru, inregistrand o cota de piata de 14,4%, modelul ramanand in preferintele romanilor atat in categoria clasa medie compacta cat si printre autoturismele diesel de import.

Este evident interesul crescut pentru mediu al conducatorilor auto care au optat in cea mai mare parte pentru motorizarile Euro 5. Astfel, cea mai solicitata motorizare a modelului Skoda Octavia a fost 1.6 TDI/105 CP, urmata de 1.2 TSI/105 CP, respectiv 1.4 TSI/122 CP. Este interesant de remarcat succesul pe care cele 2 motoare noi TURBO, recent lansate de Skoda Auto – 1.2 TSI si 1.4 TSI – l-au inregistrat in acest an, in special datorita consumului redus de carburant si in conditiile unui cuplu mare a motorului.  

Cu o cota de aproape 10% in reteaua de dealeri autorizati Skoda din Romania, Brady Auto Center a avut o contributie importanta la mentinerea trendului ascendent al producatorului ceh, inregistrand vanzari de 460 autoturisme Skoda, in primul semestru al anului curent.

Mai mult de jumatate dintre clientii Brady au preferat, desigur, acelasi model Skoda Octavia, urmatoarele modele Skoda achizitionate de la Brady fiind: SkodaOctavia Tour cu o cota de 15% din vanzari, Fabia cu 10% si Skoda Superb cu 8% din vanzarile Brady pe primele 6 luni din 2010.

Programul Remat cu cele 3 cupoane a fost un suport real pentru industria auto din acest an, dealerul Brady reusind sa comercializeze peste 50% din masinile sale prin programul de casare 2010. In ceea ce priveste tipul de combustibil, putem observa o crestere a preferintelor clientilor Brady catre variantele pe benzina, datorita silentiozitatii, demarajului si pretului mai accesibil.

La achizitionarea unui autoturism, romanii pun accent pe confort, aspect dar si siguranta, astfel ca in topul dotarilor regasim: climatronic, geamuri electrice, oglinzi electrice si incalzite, inchidere centralizata cu cheie tip briceag, airbag-uri si sistemul anti-derapaj. De remarcat este si orientarea unui segment din ce in ce mai mare de clienti Skoda-Brady catre cutia de viteza automata (DSG), in conditiile unui trafic foarte intens in marile orase.

Culoarea masinii reprezinta, de asemenea, un aspect important in decizia de cumparare, cele mai solicitate culori fiind argintiu, negru si bej cappucino, culori metalizate care reflecta afinitatea clientilor cu tehnologia si utilitatea.

Cititi mai multe pe Auto.ro     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea