Stiinta & Tehnologie

#toyota #recall #dodge #chrysler

Sindromul Toyota: Chrysler recheama in service-uri 312.000 de masini

Chrysler Group a anuntat astazi oficial ca va initia o operatiunde recall care implica peste 300.000 de monovolume americane. Problema se refera la senzorii de airbag .

Toyota nu este singurul producator mare care se confrunta cu probleme de fiabilitate in aceasta perioada. Dupa ce Volkswagen a anuntat un recall pentru 193.000 de masini in Brazilia, Chrysler anunta la randul sau ca va rechema in service-urile americane peste 312.000 de monovolume din cauza unor posibile probleme la nivelul senzorilor sistemului de airbag-uri.

In recall-ul anuntat de NHTSA sunt vizate modelele Town and Country, Dodge Caravan si Dodge Grand Caravan produse intre 2005 si 2006. Conform comunicatului oficial, o problema de montaj al senzorilor ar putea duce la infiltrarea apei la nivelul acestora si la aprinderea martorului luminos de pe bord care semnaleaza o problema la sistemul de airbag-uri. Mai mult, problema ar putea duce la lipsa declansarii airbag-urilor daca masina ar fi implicata intr-un accident in momentul in care martorul este aprins.

Recall-ul Chrysler si Dodge va incepe efectiv in iunie 2010, constructorul american sfatuindu-i pe toti posesorii ai caror masini afiseaza martorul luminos fara o problema prealabila sa viziteze service-urile oficiale ale marcii.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea