Stiinta & Tehnologie

Silver si Oak, doua smartphone-uri de la HP

Compania HP doreste sa lanseze doua noi smartphone-uri pana la sfarsitul acestui an.

Noile terminale au ecran tactil complet si poarta nume de cod HP Oak si HP Silver.

Modelul Oak cu ecran tactil

Zvonurile despre HP Silver si Oak nu sunt noi. In luna ianuarie, Wall Street Journal mentiona ca unul din smarthone-uri va avea ecran sensibil la atingere, tastatura fizica QWERTY completa si va rula sistemul de operare Windows Mobile 6.1. Terminalul in cauza era HP Oak.

Pe langa cracterisiticile enuntate mai sus, acesta suporta si serviciu de e-mail si conectivitate la internet, GPRS, EDGE, HSDPA si Wi-Fi. Site-ul Boy Genius Report mentioneaza ca HP Oak va fi un slider cu Bluetooth, USB si receptor GPS.

Modelul Silver cu tastatura alfanumerica

Tot Boy Genius Report a lansat si zvonul despre un nou model HP numit Silver. Spre deosebire de Oak, Silver are tastatura standard alfanumerica.

HP Silver ruleaza si el sistemul de operara Windows Mobile, versiunea 6.1. Ecranul are rezolutie QVGA de 320 x 240 pixeli. Telefonul va suporta si el conectivitate Internet ridicata, desi initial se zvonea ca va avea doar HSDPA.

Termenul de lansare pentru modelul Silver era luna iulie a acestui an, iar pentru Oak luna septembrie. In ceea ce priveste preturile se estimeaza ca ambele terminale vor costa in jur de 250 euro. Pe piata europeana vor ajunge abia spre sfarsitul anului 2008.

Site-ul Engadget Mobile a postat deja poze cu asa-zisele HP Silver si Oak reale



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea