Stiinta & Tehnologie

#panouri #ingrijire #panouri solare

Sfaturi pentru intretinerea panourilor solare

Decizia de a instala de la Panasol panouri solare presurizate poate sa fie una extrem de inteligenta. Panourile solare pot genera economii extrem de mari si pot ajuta la obtinerea independentei energetice.

Indiferent ca se opteaza pentru panouri solare Panasol, care sunt dovedite pentru calitatea pe care o au sau pentru panouri produse de alt brand, va fi nevoie de intretinere pentru ca acestea sa poata oferi o cantitate cat mai mare de energie in timp.

Conform celor de la inicinstal.ro, intretinerea nu este una foarte dificila, insa trebuie sa fie facuta cu foarte mare atentie.

Ce trebuie sa fie stiut despre intretinerea panourilor solare?

In primul rand, chiar daca oferta de preturi panouri solare este destul de descurajanta, este bine de stiut ca un cost mare este o reala investitie si genereaza atat economii, cat si foarte putin timp alocat intretinerii.

Pentru mentinerea unei bune functionari a panourilor solare, este bine sa se urmeze urmatoarele sfaturi:

  1. Sa se instaleze in locuri cat mai insorite. Atunci cand panoul este pozitionat intr-un loc cu mult soare, va produce mai multa energie si va fi eficient pe o perioada mai lunga de timp;
  2. Sa se verifice frecvent functionarea invertoarelor panourilor. Acestea trebuie sa lumineze intermitent verde pentru a asigura tot necesarul de energie electrica.
  3. Sa se monitorizeze performanta pe care o au panourile. In functie de rezultatele pe care le ofera, intretinerea poate sa fie mai usoara.
  4. Sa se instaleze dispozitive de curatare. O varianta de curatare a panourilor solare este cea manuala. Pentru cei care vor sa isi ia aceasta obligatie de pe umeri, exista dispozitive de curatare care pot fi programate si sunt eficiente.

Cum se curata un panou solar?

Pentru cei care nu au un dispozitiv de curatare, curatarea manuala este cat se poate de simpla. Este nevoie de sapun biodegradabil, de un stergator si o perie cu maner.

Trebuie sa se acorde atentie micilor detalii, cum ar fi duritatea perilor pe care ii are peria, deoarece acestia pot sa dauneze daca sunt foarte duri.

Exista cateva reguli care pot usura destul de mult curatarea unui panou solar:

  1. Acesta trebuie sa fie curatat atunci cand este umed afara. In felul acesta, reziduurile pot fi sterse foarte usor;
  2. Trebuie sa se evite buretii abrazivi, deoarece pot sa zgarie componentele din sticla;
  3. De cele mai multe ori panourile sunt instalate pe acoperis. Tocmai de aceea, o regula esentiala este aceea de a face intreaga operatiune in siguranta. Este bine sa fie folosite franghii si diverse elemente de sustinere.

De ce este nevoie de intretinerea panourilor solare?

Pentru ca in cazul in care acumuleaza murdarie, acestea pot reduce productia de energie cu pana la 20%. Daca nu se intretin frecvent nu este, practic, nicio alta problema in afara faptului ca panoul nu va functiona la capacitatea sa maxima. De cele mai multe ori, lipsa intretinerii nici nu se observa in randul utilizatorilor.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea