Stiinta & Tehnologie

#masina second-hand #cumparare masina #masina

Sfaturi pentru cumpararea unei masini second-hand

Achizitionarea unei masini rulate pare o varianta tot mai tentanta. Daca te numeri printre amatorii care doresc sa beneficieze de avantajele unui vehicul bine echipat, fiabil, accesibil, aceasta este varianta perfecta!

 

Cum numarul de masini second hand existente pe piata este mare, si optiunile sunt foarte variate este esential sa tii seama de cateva sfaturi pentru a avea garantia ca faci alegerea perfecta. Iata cateva sfaturi pe care le poti urma pentru a avea certitudinea ca vei deveni proprietarul unei masini bine echipate  fara kilometraj modificat.

Tine seama de necesitati

Ofertele pot parea extrem de tentante! De la prima cautare vei descoperi zeci de mii de anunturi cu masini de vanzare. Unele dintre oferte pot parea irezistibile, si pe buna dreptate, insa daca nu esti suficient de atent poti achizitiona un vehicul greu de intretinute, si in loc sa faci o achizitie iti vei complica existenta  Daca vrei sa faci cautarea mai usoara, fa-ti o lista pe care sa pui prioritatile.

Vrei o masina de familie, spatioasa cu portbagaj mare  sau una de oras, usor de manevrat si de parcat. Ai nevoie de un vehicul de teren sau de una care sa creasca confortul in calatoriile lungi. Iti trebuie un vehicul cu tractiune pe fata sau unul cu tractiune integrala care sa urce pantele facil in orice anotimp. 

Un alt aspect pe care trebuie sa il analizei este tipul de combustibil. Iti doresti in vechiul economic cu motorina, unul fiabil cu benzina sau o masina second hand prietenoasa cu natura. Ai numeroase optiuni, din care sa selectezi. De asemenea trebuie sa analizezi capacitatea cilindrica a motorului, cu cat aceasta este mai mare, cu atat presiunea financiara creste. 

Fa-ti o lista minima de dotari de care doresti sa beneficiezi. De la cele ce cresc confortul, la cele ce asigura un sofat facil si siguranta maxima. Poti selecta unul dintre vehiculele cu scaune incalzite, cu parbriz si oglinzi incalzite, facilitati care sporesc confortul in timpul iernii. Daca vrei un plus de siguranta trebuie sa acorzi atentia tuturor elementelor de franare, numar de airbaguri, s.a. Vrei sa te bucuri de sofat noapte, ai grija ca masina selectata sa fie dotata cu proiectoare laterale si faruri cu xenon, acestea sporesc vizibilitatea pe timpul noptii. 

Solicita un raport VIN complet

Solicitarea unui raport VIN complet nu trebuie sa fie o optiune, daca vrei sa ai siguranta ca achizitionezi masina perfecta. Un astfel de raport obtinut in baza numarului unic de identificare VIN iti furnizeaza intregul istoric al masinii, numarul de proprietati anteriori, dar si detalii cu privire la modul in care a fost intretinuta si exploatata masina. Cu informatiile obtinute din acest raport poti observa daca masina are kilometrajul modificat sau daca au fost piese de baza inlocuite. Tot din raport descoperi  daca a fost implicata in  accidente rutiere grave sau daca vehiculul este inregistrat in baza internationala ca fiind furat. Partenerii precum myfreevin.com te pot ajuta sa iei decizii in cunostinta de situatie. Cu un raport bine realizat poti avea increderea ca faci o investitie.

Testeaza masina

Ultimul pas pe care trebuie sa il faci daca ai descoperit modelul potrivite inainte de a face marea achizitie este un test al masinii! Daca masina trece inspectia vizuala este indicat sa parcurgi cativa kilometrii vei vedea cum te pliezi cu vehiculul pe care il doresti.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea