Stiinta & Tehnologie

#muzica #gadget #sunete #Mogees

Senzorul care transforma orice sunet in muzica

Bruno Zamborlin, un muzician care canta intr-un grup experimental de dans numit Plaid, a creat un dispozitiv capabil sa transforme sunete banale in partituri muzicale. Mogees poate fi un gadget excelent pentru petreceri si experimente de sunet, dar si o unealta utila pentru educatia muzicala.

Instrumentul este un senzor circular care se ataseaza la capatul unui dispozitiv asemanator stetoscopului medical si care, printr-o legatura cu un dispozitiv mobil sau de difuzare a sunetului, ajuta la transformarea sunetelor in fragmente muzicale.

"Copiii chiar pot invata concepte despre vibratii si pot observa proprietatile acustice ale materialelor intr-o modalitate noua, naturala si interactiva. Mogees nu este doar un instrument pentru muzicieni - este o unealta pentru descoperirea muzicii pe care toti utilizatorii ar putea-o folosi cu placere. Este o unealta distractiva", a declarat creatorul senzorului.

Bruno Zamborlin a lansat Mogees pe 17 februarie, iar campania sa de lansare a atins deja un public de 20.000 de utilizatori, un sfert din targetul propus. Promovarea va mai dura cel putin inca pe atat, ceea ce inseamna ca produsul va deveni tot mai cunoscut in lumea larga.

Sursa foto: theglamourcave.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea