Stiinta & Tehnologie

#ceretatori australieni #impulsuri radio extraterestre #semnale radio extraterestre #cercetatori

Semnale radio extratereste detectate de cercetatorii australieni

O echipa ce cercetatori din Australia au inregistrat in ultimul an, cu ajutorul unui radiotelescop, 20 de semnale radio misterioase. Acestea provin din galaxii indepartate si sunt denumite impulsuri radio rapide (FRB).

 

Un impuls radio rapid (FRB) este un flash puternic de energie care provine din afara galaxiei noastre si dureaza doar cateva milisecunde.

Cercetatorii care lucreaza in statul Western Australia au folosit un radiotelescop pentru a detecta cele 20 de semnale radio misterioase, care poarta denumirea de "impulsuri radio rapide" (FRB- fast radio burst), potrivit libertatea.ro.

Prima oara, fenomenul a fost descoperit la nivel global in anul 2007. Insa, de atunci nu au mai fost identificate atat de multe FRB-uri intr-un singur loc.

Australienii sustin si ca au identificat cel mai apropiat si cel mai stralucitor "impuls radio rapid" detectat pana in prezent, potrivit descoperirilor publicate joi in revista stiintifica Nature.

"Folosind noua tehnologie de la Australia Square Kilometre Array Pathfinder, am demonstrat, de asemenea, ca semnalele radio au originea mai degraba in alta zona a spatiului cosmic decat in galaxiile invecinate", a precizat Ryan Shannon de la Swinburne University of Technology, potrivit libertatea.ro.

Momentan nu se stie ce anume produce aceste unde radio ori din ce galaxii provin. Cu toate acestea, energia acestora este extrordinara, fiind echivalenta cu energia produsa de soare intr-un interval de 80 de ani.

Sursa foto: cnet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea