Stiinta & Tehnologie

Securitatea iPhone este sparta de un copil de 12 ani

S-a descoperit inca un punct slab al terminalului Apple. Faptasul este un copil de 12 ani.

Pana in acest moment, reprezentantii Apple nu au facut niciun comentariu pe aceasta tema.

Joaca de copil

iPhone-ul este unul din cele mai ravnite terminale de la ora actuala. Dar punctele lui slabe au fost aratate cu degetul in repetate randuri.

Acum a venit randului unui fiului de blogger Karl Kraft, care pentru a evita situatiile in care parintii lui ar putea sa ii citeasca mesajele isi activeaza sau dezactiveaza parola preview -ului pentru mesajele SMS. Acesta isi foloseste iPhone-ul mai ales pentru a schimba mesaje cu prietena lui.

Numele tanarului nu a fost facut public, dar tatalui lui, Kraft, a scris despre aceast lucru pe blogul personal. Tot in jurnalul virtual, tatal baiatului arata si capturi de ecran ale modului in care fiul sau isi ascundea mesajele.

Ce anume fac aceste setari?

Din spusele baiatului, aceste setari blocheaza afisarea mesajelor text primite si afiseaza un mesaj de avertizare: „New Text Message” (Mesaj nou) daca este primit un SMS in timp ce telefonul este blocat.

Pe de alta parte, daca telefonul este setat pe modul "apel de urgenta", acesta permite afisarea unui preview pentru mesajele primite.

"Tot ceea ce trebuie sa faca pentru a intercepta mesajele de la prietena lui este sa seteze telefonul in modul de urgenta si sa astepte 30 de secunde pentru a vedea urmatorul mesaj", a scris tatal baiatului pe blogul sau.

Nu este o premiera

iPhone-ul nu este la prima patanie de acest fel. O bresa de securitate ceva mai diferita legata de dispozitivele iPhone protejate prin parola a fost descoperita in luna august.

In luna septembrie a anului 2008, un cercetator a dezvaluit faptul ca aparatele iPhone capteaza toate activitatile unui utilizator pentru a activa efectul de „fading” pentru aplicatii.

Jonathan Zdziarski, cel care a descoperit acest lucru declara ca: "Este imposibil sa impiedici acest lucru. Sper ca Apple sa repare aceasta greseala pentru ca este o intriziune in intimitatea utilizatorului, dar in acelasi timp aceasta caracteristica ar fi buna pentru supravegherea criminalilor".

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea