Stiinta & Tehnologie

Se reia programul "Rabla"

Programul "Rabla" se va relua pana la sfarsitul lunii aprilie

Derulat de Ministerul Mediului inca din 2005, programul „Rabla” vine in anul acesta cu cateva schimbari. Acesta se va relua pana la sfarsitul lunii aprilie, iar guvernantii preconizeaza un numar mai mare al masinilor care urmeaza sa fie casate, fata de 2007. Totodata, o majorare se va inregistra si la primele de casare oferite pentru achizitionarea unui autoturism nou, acestea crescand de la 3.000 la 4.000 de lei.

Presedintele Administratiei pentru Fondul de Mediu , Mihai Toti, a declarat pentru Gardianul ca „proiectul se va afla pe lista actelor normative ce vor fi discutate in sedinta de Guvern din aceasta saptamana sau de saptamana viitoare”. „Administratia pentru Fondul de Mediu este pregatita sa demareze programul imediat ce se va lua decizia, normele fiind deja pregatite”, a mai spus Toti.

Rata de succes a acestui program a fost pana acum de peste 90%, iar in acest an suma alocata din bugetul Administratiei Fondului de Mediu se va ridica la 120 milioane de lei. Suma va fi acoperita ulterior din incasarile provenind din taxa auto . Reprezentantii de la Mediu considera ca si in acest an programul „Rabla” se va bucura de succes, ei mizand pe faptul ca romanii vor fi interesati sa renunte la masinile non-euro, ca urmare a cererii Comisiei Europene de a interzice circulatia masinilor poluante dupa 2011.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea