Stiinta & Tehnologie

#tetsuya miyamoto #matematica #sudoku #kenken

Se lanseaza KenKen pentru mobile

Capcom, unul din ce mai mari producatori de jocuri atat pentru mobile cat si pentru desktop-uri, anunta lansarea unor serii de jocuri KenKen pentru telefoanele mobile.

KenKen este un joc asemanator cu Sudoku , dar mult mai complicat, bazandu-se pe calcule matematice.

Scurta istorie KenKen

Cel care a inventat jocul a fost un profesor de matematica japonez pe nume Tetsuya Miyamoto . Jocul a devenit celebru odata ce Will Shortz, maestru puzzle , l-a prezentat publicului. KenKen se bazeaza pe calcule matematice simple care in final duc la descifrarea unui puzzle.

"Suntem onorati se putem distribui in lume un asemenea joc. Dispozitivele mobile sunt cele mai perfecte platforme pentru puzzle-uri. Speram sa putem lansa cat mai multe jocuri de acest gen unui numar mare de utilizatori", a declarat Midori Yuasa, presedintele Capcom.

Un joc complex

Pe langa logica si perserverenta, jucatorul va trebuie sa faca operatii de scadere, adunare, inmultire si impartire pentru a ajunge la un rezultat bun. KenKen are mai multe moduri de joc, de la "incepator" la "avansat".

Primul joc de acest gen lansat de Capcom se numeste "KenKen: Train Your Brain!" si va avea disponibile peste 250 de puzzle-uri. Capcom KenKen va putea fi achizitionat din luna aprilie in tari din Europa si America de Nord. Pretul nu a fost inca anuntat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea