Stiinta & Tehnologie

#google # google glasses #cost productie google glasses

Scandal la Google: cat costa cu adevarat ochelarii-minune

Costul componentelor ochelarilor inteligenti Google Glass se ridica la nici 80 de dolari (58 de euro), arata estimarile unui site specializat, in timp ce pretul de referinta fixat de Google este de aproape 19 de ori mai mare, adica 1.500 de dolari (1094 euro).

Gadgetul celor de la Google, vandut in editie limitata doar pe 15 aprilie, ar costa mult mai putin decat sugereaza compania americana, sustine site-ul Teardown.com - portal specializat in dezasamblarea gadgeturilor si estimarea costurilor reale de productie. Astfel, ecranul subtire, de doar cativa milimetri, a fost estimat de catre specialistii portalului la doar 3 dolari. 

De asemenea, cea mai scumpa componenta a ochelarilor ar fi procesorul pentru aplicatii - OMAP 4430 -, produs in SUA (la Texas Instruments), estimat la 13,96 dolari (9,9 euro). Reprezentantii portalului sustin ca vor analiza mai in detaliu componentele, aceasta fiind doar o prima estimare. 

Pe de alta parte, reactia Google nu a intarziat sa apara. Potrivit unui purtator de cuvant al companiei, estimarile Teardown sunt "total gresite". Acesta nu a facut insa alte comentarii referitoare la costurile de productie. 

Foto: tomsguide.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea