Stiinta & Tehnologie

Samsung SCH-W510, premiat de ecologistii coreeni

Acum cateva zile, Sony Ericsson isi administra premiul pentru cele mai "verzi gadgeturi", premiu oferit de nimeni altii decat cei de la Greenpeace .

Dar iata ca nu numai Sony Ericsson au grija de natura si de clientii lor, pentru ca Samsung au primit si ei un premiu pentru unul dintre cele mai recente telefone mobile ecologice lansate de Samsung, modelul W510.

Telefon din porumb

Daca porumbul este unul din cele mai indicate alimente in diete pentru ca are beneficiile lui, se pare ca noul Samsung W510 are si el in componenta sa acest element. De ce s-a facut aceasta miscare? Pentru ca telefonul este ecologic si trebuie fabricat din materiale "prietene cu natura".

Terminalul a fost lansat in urma cu aproximativ doua saptamani, in cadrul whow-ului World IT Show in Seul. Compania coreeana a prezentat atunci doua telefoane noi, ambele cu eticheta de terminale ecologice pe ele, modele W510 si F268.

Care-i faza cu porumbul?

Modelul Samsung W510 este primul telefon mobil al companie cu " bio-plastic " realizat din materiale naturale extrase din porumb. Mai mult, atunci cand Samsung a produs noul W510, nu a folosit metale grele precum plumb, mercur si cadmiu, iar invelisul sau este solubil. Nu stiu exact ce vrea sa spuna cu acest lucru Samsung, dar termenul corect ar fi "water-soluble coating".

Asa se face ca Institul Coreean Eco-Products, a premiat acest model ca fiind "prieten cu natura". Samsung W510 are o camera foto de 3 megapixeli, Bluetooth player media incorporat si multe altele, adica este un telefon normal si foarte functionabil.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea