Stiinta & Tehnologie

#bluetooth 3.0 #high speed #samsung s8500

Samsung S8500 va fi primul telefon cu Bluetooth 3.0

Cea mai recenta versiune de Bluetooth, varianta 3.0, a fost anuntata oficial in urma cu aproape zece lui, iar primii producatori de telefoane mobile care o vor integra sunt coreenii de la Samsung.

Noul terminal se numeste Samsung S8500 si a fost gasit pe site-ul oficial al celor de la Bluetooth SIG. Dintre producatorii de hardware pentru sisteme PC sau notebook cei de la Asus au fost primii care au integrat tehnologia Bluetooth 3.0 .

Ce face Bluetooth 3.0

Numit Bluetooth 3.0 High Speed noul protocol promite viteze de opt ori mai mari decat versiunea 2.0 cu EDR (Enhanced data rate) care era pana acum integrata in dispozitivele mobile si nu numai. Bluetooth 3.0 va putea face si streaming de fisiere video de pe PC catre un televizor sau chiar telefon mobil. Noua viteza de transfer a fost atinsa datorita unui alt protocol, cel radio de 802.11. Desi pare asemanator cu Wi-Fi 802.11, cele doua sunt lucruri diferite, Wi-Fi-ul fiind doar o implementare pentru protocolul radio. Totusi, sistemul este asemanator cu certificatul DLNA (Digital Living Network Alliance) care poate sa faca streaming audio si video prin Wi-fi.

Samsung S8500 cu Blueooth 3.0

Desi noul telefon mobil nu are inca imagini oficiale, site-ul oficial Bluetooth SIG a oferit o serie de specificatii tehnice. Astfel modelul va dispune de un ecran sensibil la atingere OLED care masoara 3,1 inch. Mai mult, producatorul promite un display anti-reflexie, cu o rezolutie mare.

Terminalul care va avea interfata de utilizator TouchWiz va fi compact si va avea cel putin conectivitate EDGE. Pe site-ul celor de la Bluetooth SIG se specifica si faptul ca modelul Samsung S8500 va fi disponibil in mai multe variante de culori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea