Stiinta & Tehnologie

#samsung #baterie solara #energie #soare #crest solar #e1107

Samsung lanseaza un terminal cu baterie solara

Samsung Electronics a anuntat lansarea primului sau telefon mobil care functioneaza pe baza energiei solare, modelul " Crest Solar " ( E1107 ).

Noul telefon ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a-si incarca acumulatorul oriunde exista o sursa de energie solara , atunci cand sursele de electricitate nu sunt disponibile.

Specificatii tehnice

Telefonul are capacitatea de a oferi un timp de convorbire cuprins intre 5 si 10 minute, prin incarcarea solara timp de o ora. Pentru aceasta performanta telefonul trebuie inchis si lasat sub o energie solara de 80.000 Lux. Mai mult, panoul de incarcare solara le permite utilizatorilor sai sa economiseasca bani si consum de energie de la sursele de incarcare traditionale.

Samsung Crest Solar E1107 este un candybar care masoara 105,2 x 44,1 x 16,4 mm si un ecran destul de modest, de doar 1,52 inch cu suport pentru 65.000 de culori si rezolutie de 128 x 128 px. Modelul are radio FM incorporat, iar acumulatorul are o capacitate de 800 mAh.

Functii diverse pentru piete diferite

Modelul Crest Solar vine cu anumite caracteristici esentiale nu tocmai specifice unui telefonul mobil ca lanterna puternica. Pentru siguranta utilizatorului, telefonul ofera functia Mobile Tracker, care avertizeaza automat de fiecare data cand cartela SIM este schimbata sau trimite un mesaj SOS in caz de urgenta. De asemenea, Crest Solar are o aplicatie pentru apeluri false, astfel incat utilizatorii sa poata pretinde ca primesc un apel pentru a putea scapa din situatii nedorite.

Samsung Crest Solar va fi disponibil pe mai multe piete, printre care India, Europa, Asia de Sud -Est, Asia de Sud-Vest si America Latina incepand cu iunie 2009. Pretul modelului nu a fost inca anuntat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea