Stiinta & Tehnologie

Samsung E950 Review

In curand se va implini un an de cand modelul Samsung foto de 3 megapixeli cu flash LED si oglinda pentru autoportrete.

Daca capacul metalic este ridicat gasim bateria telefonului, Litiu-Ion cu o capacitate de 800mAh, care in mod teoretic ofera pana la 260 de ore in modul standby si pana la 3 ore de convorbiri, adica aceasta "perfomanta" este una standard. Tot in aceasta zona avem si slotul de card SIM si cel de card microSD. Vestea buna este ca pentru schimbarea cardului microSD nu este nevoie de scoaterea bateriei.


D-pad sensibil

D-pad-ul sensibil la atingere este trasatura principala a lui E950 . Cand este activat, D-pad-ul are culoarea rosie si afiseaza icoane care se schimba in functie de meniul sau functia activata de tine. Icoanele sunt usor estompate, dar totusi vizibile. Bineinteles ca manuirea acestui ecran sensibil la atingere nu este tocmai usoara si vei avea nevoie de o scurta perioada de acomodare. Acest touchpad nu este cel mai "prietenos" cu putinta, dar cu putina rabdare, lucrurile se pun cap la cap.

Cat despre tastatura, dupa cum am mai spus este usor de folosit, desi plata, tastele sunt destul de "spatioase". Atunci cand vei tasta un numar de telefon, acesta va fi afisat pe ecran cu cifre colorate. Nu este ceva nemaintalnit, acest stil de "infloritura" fiind folosit si in alte modele de Samsung.

Inside the suit

A venit timpul sa iau la puricat meniul lui E950 . Telefonul este foarte usor de folosit, iar utilizatorul poate sa isi configureze dupa propria placere modul de afisare a icoanelor pe ecranul telefonului. O functie draguta pe care telefonul o are este "uGo", prin aceasta E950 va actualiza automat imaginea de fundal a telefonului cu instantanee din locul in care te afli. Totodata, interfata isi schimba culoare odata cu lasarea serii, respectiv a noptii.

Modul "Offline" al telefonului este ceva asemanator cu ce am intalnit la telefoanele Walkman Sony Ericsson, asa numitul Flight Mode. Offline-ul te lasa sa folosesti telefonul ca MP3-player sau camera foto si iti intrerupe toate transmisiile wireless, acolo unde nu ai voie sa folosesti un terminal in modul lui normal.

Interfata folosita de acest Samsung se numeste Espresso UI (user interface), care spre diferenta de cea ne-a invatat compania pana acum, nu este de culoare neagra ci rosie. Probabil de aceea si D-pad-ul sensibil afiseaza aceasi culoare cand este activat.

Acest pas fiind incheiat, facem altul si intram in segmentul de mesagerie. Samsung E950 suporta SMS-uri, EMS-uri, MMS-uri si mesaje e-mail. SMS-urile, EMS-urile si MMS-uri impart toate o singura casuta postala, e-mailuri totusi fiind separate intr-un alt Inbox. Crearea de mesaje este standard, acestea neavand nevoie de o prea mare "stiinta" in manuire. Un SMS suporta un maxim de 1836 caractere, adica 12 mesaje.

Cand vine vorba de e-mail-uri avem de-a face cu aceasi situatie. Suporta protocoalele standard POP si IMAP. Totusi lipsa suportului SSL il face pe E950 sa mai cada o treapta mai joc, pentru ca in cazul in care ai dori sa iti controlezi mailurile de pe Google, nu poti. Totusi, functia de blocare de e-mail-uri de la expditori nedoriti este binevenita.

Spune "branza"

Dupa cum am spus si mai devreme, Samsung E950 are o camera de 3 megalixeli cu flash LED. Pozele facute cu acest telefon, nu sunt cele mai reusite, dar sunt mult mai bune decat te poti astepta. In plus ai la dispozitie 14 filtre ca stamp, alb/negru, sepia, negativ, milky, antique, ceata, moonlight, color boost, posterize, solarize, blur si sharpen. Editorul de imagine folosit de acest telefon este Scalado care iti mai pune la dispozitie si alte efecte ca despeckle, noise, oil paint, emboss, sketch, sketch color, cartoon, paint, frosted glass, magic pen, spotlight si mirror.

Muzica si conectivitate

Cand vine vorba de player-ul muzical E950 nu dezamageste. Are o memorie de doar 70 MB, dar vine echipat cu slot de card microSD. Utilizatorul poate sa isi aranjeze muzica in functie de artist sau album si sa isi creeze propriile playlist-uri.Partea cea mai buna este ca ai egalizatorul muzical si un efect de sunet 3D, care pare sa fie un fel de "suround sound". Pentru ca acest telefon vine cu putina inginerie Bang&Olufsen , la partea de "hardware" nu i se poate reprosa nimic, iar sunetul redat este chiar ceva mai bun decat cel redat de Walkman-urile de la Sony Ericsson. Interfata player-ului muzical cat si cea a radio-ului FM sunt aseamanatoare.

Acest model nu se poate lauda cu mult, dar atat cat poate, adica GPRS si EDGE este destul pentru navigari rapide pe net prin intermediul browser-ului WAP 2.0 si NetFront.

La final

Pot spune ca acest telefon s-a descurcat chiar bine. Este de admirat faptul ca E950 a folosit putina stiinta Bang&Olufsen, dar din pacate este tras in jos de D-pad-ul sensibil care nu se descurca tocmai usor.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea