Stiinta & Tehnologie

#samsung #blue earth #touchwiz #eci

Samsung Blue Earth se lanseaza oficial in Europa

Coreenii de la Samsung anunta lansarea oficiala a terminalului "eco" Blue Earth in Suedia.

Modelul Samsung Blue Earth a fost pentru prima data prezentat lumii in luna februarie a anului 2009.

Specificatii tehnice

Desi un telefon ecologic, Samsung Blue Earth are specificatii tehnice de invidiat. Modelul masoara 108 x 53 x 14 mm si cantareste in jur de 120 de grame, dispune de un ecran sensibil la atingere de 3 inch cu rezolutie 240 x 400 si afiseaza pana la 16 milioane de culori.

Partea dorsala a telefonului este transparenta si sub capac este montat un acumulator cu incarcare solara care alimenteaza telefonul. Reprezentantii Samsung asigura utilizatorii ca bateria este destul de puternica sa ingaduie acestora efectuarea apelurilor sau altor operatiuni cu telefonul oricand doresc. La capitolul conectivitate modelul se prezinta foarte bine fiind dotat cu GPRS si EDGE ambele de clasa 12, 3G cu HSDPA, Wi-Fi 802.11 b/g, Bluetooth 2.1 cu A2DP si USB 2.0. Desi camera foto are doar 3 MP, senzorul foto dispune de tehnologia de detectare a fetei.

Inspirat de Terra


Carcasa lui Samsung Blue Earth este confectionata din plastic reciclat numit PCM care este extras din sticlele de apa imbuteliata . Atat terminalul cat si incarcatorul solar nu au in componenta lor substante toxice care se aplica in mod normal pe suprafetele de plastic, beriliu sau dibenzilftalat.

Telefonul mai dispune si de o functie numit "eco walk", un pedometru care arata utilizatorului cu cat emisia de CO2 a fost redusa daca a mers pe jos in loc sa isi foloseasca masina. Modelul dispune si de player muzical si video, radio FM si receptor GPS.

Desi pretul telefonului nu a fost anuntat, reprezentantii companiei coreene au declarat ca pana la sfarsitul anului terminalul se va lansa si in alte tari din Europa precum, Franta, Germania, Austria, Italia sau Portugalia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea