Stiinta & Tehnologie

#samsung #hummingbird #procesor #telefon mobil #1ghz #cortex-a8 #arm #intrinsity

Samsung anunta un super procesor de 1 GHz pentru mobil

Samsung impreuna cu Intrinsity au anuntat cel mai rapid procesor ARM Cortex-A8 , construit in arhitectura de 45 nm (nanometri) si care va avea un consum de energie extrem de scazut.

Botezat Hummingbird , procesorul va oferi o putere de calcul impresionanta pentru telefoanele mobile.

Putere dubla

Iar performantele aproape duble in comparatie cu unul dintre cele mai puternice smartphone-uri (iPhone 3GS) nu sunt singurele motive de lauda pentru acest procesor.

Hummingbird consuma si foarte putina energie, iar chiar in conditii de utilizare intensa, necesarul de consum este estimat la 1 volt.

In conditiile in care predecesorul acestui model, un mult mai "modest" Cortex -A8 de 600 MHz era capabil sa ruleze continut video la standard 720p (precum in cazul lui Samsung Omnia i8910), n-ar fi exclus ca noul venit sa poata reda continut chiar la calitate Full HD (1080p). Din 2013

Producatorii implicati in proiectul ARM Cortex estimeaza ca pana in 2013 vor furniza, aproape jumatate din procesoarele folosite in piata de telefoane mobile.

Totusi, pana la acel moment, declaratiile pot fi catalogate drept foarte optimiste, in conditiile in care noul Hummingbird inca nici nu a fost pus bine la treaba.

Totusi, concurenta din partea Snapdragon-ului, inclus in Toshiba TG01, este cat se poate de prezenta pe piata internationala .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea