Stiinta & Tehnologie

#gaz 5000 gl #rusia #volga

Rusii au creat o ipoteza de design a viitoarei Volga

Doi designeri rusi au prezentat doua imagini prelucrate digital ale unei propuneri de design pentru viitoarea Volga .

Doi designeri din Rusia au creat succesorul virtual al lui Volga. Modelul este creat de fratii Bukin, doi designeri rusi care au mai lucrat la alte modele GAZ. Pentru moment, acesta este doar o propunere de design a unui viitor model GAZ, rusii neavand nicio intentie imediata de dezvoltare a unei versiuni de productie a acestui concept, cu numele de cod 5000 GL. Pentru un plus de rezonanta in mintea publicului, cei doi designeri au folosit numele Volga.

In versiunea desenata de cei doi frati, GAZ 5000 GL este echipat cu un motor de 3.2 litri care dezvolta 296 CP, cuplat unei transmisii manuale cu sase trepte. Motorul angreneaza cele patru roti prin intermediul unui sistem de tractiune integrala. Pe langa performantele promitatoare pe care le anunta acest model, aspectele practice nu au fost uitate, GAZ 5000 GL avand o configuratie cu cinci usi, care permite deschiderea celei de-a cincea usi atat ca in cazul unui hatcback, cat si in modul conventional al unui sedan. Aceasta configuratie este intalnita deja pe Skoda Superb si BMW Seria 5 GT.

Se pare ca exista o posibilitate ca acest model sa ajunga candva in productie, dar versiunea care va fi disponibila pe piata nu va avea prea multe elemente in comun cu modelul din cele doua imagini. Cel mai probabil, rusii vor renunta la sistemul de tractiune integrala si la design-ul avantgardist in favoarea unei abordari clasice si ieftine, sau vor adapta pe cat posibil elementele realizate de cei doi designeri la necesitatile unui model de productie si reglementarile stricte de siguranta si mediu pe care trebuie sa le respecte orice automobil lansat pe piata din Uniunea Europeana.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea