Stiinta & Tehnologie

Romanii nu au mai cumparat masini noi

Piata autoturismelor noi a inregistrat cu scadere de aproape doua procente in primele luni ale anului, conform datelor oferite de APIA. In acelasi timp, piata auto totala a urcat cu peste 3 procente, avans dat de livrarile de vehicule comerciale si autobuze. Cea mai insemnata crestere a fost la segmentul de camioane cu masa de peste 3,5 tone, care s-au vandut cu 178 la suta mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.


Specialistii de la APIA spun ca piata autoturismelor noi a inregistrat o scadere in principal din cauza taxei auto, care s-a majorat pentru acest segment de produse.

Alte cauze sunt incetarea productiei la Daewoo si scaderea disponibilitatilor de creditare. In topul preferintelor romanilor se afla tot Dacia, desi a inregistrat o scadere a livrarilor, urmata de Skoda, Renault, Wolkswagen si Ford. In ceea ce priveste clasamentul celor mai bine vandute modele de import, pe primul loc se afla Reanult Clio, urmat de Skoda Octavia si Renault Megane . Romanii au optat mai mult pe motorizarea pe benzina, care a inregistrat o crestere de aproxiamtiv patru procente.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea