Stiinta & Tehnologie

#mobil #romania #virusi #statistici

Romania este pe locul doi in topul tarilor invadate de virusi de mobil

Dupa SUA, Romania este a doua tara din lume in topul celor invadate de virusi de mobil care fura bani in mod direct, prin trimiterea de SMS-uri la numere cu suprataxa.

Problema este deosebit de grava pe Android, unde 15% din numarul total de virusi care urmaresc furtul de bani in contul utilizatorul au fost identificati in Romania.

Statistica ingrijoratoare este concluzia unui studiu Bitdefender desfasurat in primele 11 luni ale anului in 72 de tari din Europa si America de Nord.

Doar in SUA au fost identificati mai multi virusi Android care creeaza costuri suplimentare, 16% din total, iar Franta se afla la egalitate cu Romania.

Specialistii Bitdefender se asteapta la o crestere a numarului de virusi Android care fura bani pe smartphone in 2013. Un sfert din numarul total de virusi prezenti pe telefoanele din Romania au ca scop suprataxarea utilizatorului prin trimiterea de mesaje text, iar procentul ar putea creste in urmatorul an, potrivit Yoda.ro.

Cei mai expusi sunt utilizatorii care au telefonul rootat, proces care ofera si hackerilor modalitati suplimentare de penetrare a securitatii gadgetului.

Sursa foto: Ibtimes.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea