Stiinta & Tehnologie

#laptop #internet #pc #conexiune internet #top internet # internet mare viteza

Romania are internet de mare viteza mai bun decat SUA

Romania ocupa locul sase din 20 de tari, inaintea SUA, intr-un clasament privind viteza de conectare la internet. Pe prima pozitie se afla regiunea Hong Kong.

Topul este realizat trimestrial de compania americana Akamai Technologies, iar ultimele date au fost analizate pentru perioada iulie-septembrie 2013, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax. Americanii mentioneaza ca au luat in calcul viteza maxima de conectare in traficul realizat prin reteaua globala a companiei.

Astfel, tara noastra ocupa pozitia a sasea, avand o viteza medie de conectare la internet de 45,4 megabiti pe secunda. Cifra este in scadere cu 4,4% comparativ cu valoarea inregistrata in trimestrul precedent, cand Romania se afla pe pozitia a treia.

Inaintea Romaniei, se afla, in ordine, Hong Kong, Coreea de Sud, Japonia, Singapore si Israel. Statele Unite ocupa abia pozitia a 13-a, unul dintre motive fiind suprafata mare a tarii, care face dificila instalarea pe intreg teritoriul a cablurilor din fibra optica.

sursa foto: bounceenergy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea