Stiinta & Tehnologie

#gsm #hacker #motorola

Retelele GSM pot fi sparte cu usurinta de hackeri

Siguranta comunicarilor prin retelele de telefonie GSM este pe cale de disparitie. Doi cercetatori germani au "spart" o retea cu cateva unelte simple.

Karsten Nohl si Sylvain Munaut, doi cercetatori germani, au demonstrat in cadrul evenimentului Chaos Computer Club din Berlin, cum pot fi sparte retelele GSM. Cu patru telefoane mobile si cateva aplicatii gratuite , cei doi au interceptat apeluri si mesaje text GSM.

Retelele pot fi accesate neautorizat folosing un model mai vechi de telefon Motorola. Dupa aparitia pe internet a unei descrieri detaliate a firmware-ului acestui model, el poate fi folosit cu un alt sistem de operare, care elimina filtrele care blocau accesul la intregul flux de date din reteaua GSM.

Astfel, hackerul poate identifica in retea apelul cautat si poate intercepta cu usurinta orice mesaj text sau apel telefonic.

Simeon Coney, purtatorul de cuvant al companiei de securitate Adaptive Mobile, sustine insa ca acest tip de atac necesita o cunoastere buna a tehnologiilor folosite, deci nu poate fi folosit de oricine, potrivit go4it.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea