Stiinta & Tehnologie

#renault #dacia #rusia

Renault vrea sa cucereasca Rusia

Seful grupului nissan , Carlos Ghosn, negociaza achizitionarea pachetului de control in cadrul companiei ruse AvtoVAZ .

Aceasta este ultima sansa a Renault de a cuceri o piata emergenta , dupa ce Volkswagen s-a impus in China, Fiat a cucerit piata din Brazilia, iar Suzuki Motor conduce in India.

Renault-Nissan detine deja 25% din compania AvtoVAZ, care detine brandul Lada. Valoarea participatiei producatorului auto in compania ruseasca se ridica la 410 mil. dolari.

Tratativele de preluare AvtoVAZ sunt desfasurate cu compania de brokeraj Troika Dialog si compania detinuta de stat Russian Technologies, fiecare dintre ele controland 25% din AvtoVAZ.

Seful Renault estimeaza ca vanzarile auto din Rusia vor atinge patru milioane in 2015 si tinteste o cota de piata de 40% prin achizitionarea AvtoVAZ si extinderea capacitatii de productie cu 700.000 de vehicule.

"Renault-Nissan va obtine sprijin politic, un puternic brand rusesc si drum liber pentru a domina piata . Investitia lui Ghosn parea in 2009 ca un joc la ruleta ruseasca, insa s-ar putea dovedi a fi profitabila in urmatorii ani", a declarat Max Warburton, un analist al Sanford Bernstein, citat de ZF.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea