Stiinta & Tehnologie

#india #logan #renault

Renault renunta la afacerea Logan in India

In februarie 2005, Mahindra & Mahindra si Renault au decis sa isi uneasca fortele pentru a produce si comercializa Logan in India. In cadrul acestui joint-venture ponderea participatiei era de 51% pentru Mahindra si, respectiv, 49% pentru Renault.

Fabrica din Nashik este cea care produce modelul Logan pentru India. La inceputul lunii aprilie aflam ca Mahindra ar fi vrut sa se retraga din afacere si, mai exact, sa inghete investitiile in proiectul Logan. Ca urmare, Renault ar fi ramas singurul investitor si ar fi vrut cu orice pret sa mentina comercializarea acestui model in India, chiar daca vanzarile au scazut foarte mult in ultimii doi ani.

Zilele acestea vedem, insa, ca lucrurile s-au schimbat si chiar s-au inversat: acum Renault este cel care renunta la acest parteneriat si, de fapt, la Logan in India. Consecinta: Mahindra&Mahindra va raspunde de comercializarea acestei masini, urmand ca numele si sigla Renault sa ma apara pe modelele Logan din India pana la sfarsitul acestui an, dupa care vor dobandi sigla Mahindra.

Logan-ul a fost lansat in India in 2007 si a devenit in scurt timp una dintre cele mai de succes masini din clasa medie , fiind un sinonim pentru confort si performanta. Din 2008, in schimb, vanzarile au inceput sa scada, mai ales din cauza pretului prea mare in raport cu publicul-tinta.

Cititi mai multe pe Auto.ro   
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea