Stiinta & Tehnologie

Renault lucreaza la masina electrica

Renault este prima companie europeana care a reusit sa produca o masina de 5 mii de euro in Europa. Se pare ca tot Renault poate deveni prima companie auto care sa produca prima masina electrica de serie in Europa sau langa Europa.

Aceasta afirmatie este intarita de seful planificarii de la Renault, Patrick Pelata , care a dezvaluit ca masina electrica ar putea fi lansata cu ocazia jocurilor olimpice din 2012.

Renault dezvolta acum un vehicul electric alaturi de israelienii de la Shai Agassi . Partenerii francezilor de la Nissan au si el planuri in derulare pentru un vehicul mini nepoluant. Pentru Nissan tinta este chiar mai aproape, 2010. Masina electrica este targetata pe soferii oraselor aglomerate, iar marea probema pe care trebuie sa o depasasca producatorii este costul ridicat al patului de baterii.

Miniul electric Renault/Shai Agassi/Nissan nu ar trebui sa fie mai mare decat un Twingo sau un Micra. Oficialul francez a mai declarat ca viitoarea masina va dispune de doua seturi de baterii, primul pentru distante scurte, iar al doilea pentru distante lungi. Pentru a aduce masina la un cost rezonabil, francezii gandesc un sistem de inchiriere pentru setuurile de baterii.

O viziune despre viitoarea masina electrica avem in trecut datorita conceptului Zoom, prezentat de Renault in 1992. Atunci mini-ul se bucura de un propulsor de 45 de Kw, dar francezii nu pomenisera nimic de autonomie.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea