Stiinta & Tehnologie

#euro ncap #dacia duster #renault

Renault: Dacia Duster ramane la 3 stele Euro NCAP

Grupul Renault nu a fost dezamagit de rezultatele Dacia Duster la testele Euro NCAP , 3 din 5 stele . Oficialii companiei spun ca strategia pentru Dacia nu tinteste implica mai mult de trei stele.

Dupa ce Dacia Duster a luat doar 3 stele la testele de impact realizate de Euro NCAP, Renault a clarificat problema si a anuntat ca noile modele Dacia vor fi construite tot pentru 3 stele.

"Vom lansa masini cu 3 stele – dupa noile reguli Euro NCAP, care sunt mai severe – si 5 stele. Depinde de segment, depinde de piata. Strategia pentru Dacia si derivatele din Dacia care poarta sigla Renault este pentru 3 stele”, a spus directorul de produs in cadrul Renault, Beatrice Foucher, citata de 0-100.ro.

Potrivit oficialilor Dacia, motivul pentru care Dacia Duster nu a obtinut 4 stele Euro NCAP este absenta sistemului de control electronic al traiectoriei ESP si a limitatorului de viteza in standard.

“Nu cred ca este o problema de imagine pentru ca intreaga gama Dacia a fost gandita pentru 3 stele Euro NCAP. Duster este un model pentru care am fost nevoiti sa crestem productia in trei randuri si credem ca rezultatul Euro NCAP nu va stirbi reputatia masinii”, a explicat Jacques Chauvet , presedintele Consiliului de Administratie al Dacia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea