Stiinta & Tehnologie

#rusia #parc auto #rabla

Rabla ruseasca: Prime de casare in valoare de 1.200 euro

Si rusii au rablele lor! Iar pentru a le schimba cu masinile noi, guvernul rus a lansat in aceasta saptamana un program prin care  acorda prime de casare in valoare de 1.200 de euro. Totul pentru a revitaliza piata auto grav afectata de criza economica.

Programul de reinnoire a parcului auto national prevede acordarea unor prime de 50.000 de ruble (1.200 euro) la casarea unui automobil mai vechi de zece ani pentru cumpararea unei masini fabricate in... Rusia.

Schema implica fonduri de 11,5 miliarde de ruble (277 milioane de euro) si va expira la inceputul lunii noiembrie. Autoritatile estimeaza ca circa 200.000 de automobile noi vor fi cumparate prin intermediul programului.

Autoritatile spera ca primele de casare vor fi benefice principalului constructor auto national, Avtovaz . Schema este aplicabila si masinilor construite in Rusia de companii straine. Piata auto din Rusia a scazut cu aproape 50% in 2009, comparativ cu 2008. In ianuarie, numarul inmatricularilor a coborat, in ritm anual, cu 37%.

Grupul francez Renault, proprietarul Dacia, a dublat recent capacitatea unei uzine din Moscova, Avtoframos, unde produce modelele Sandero si Logan, la 160.000 de masini pe an, investind 150 de milioane de dolari.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea