Stiinta & Tehnologie

#ups centrale termice #ups #centrale termice #electrocasnice

Protejati electrocasnicele cu un UPS centrale termice

Iarna este anotimpul care ne genereaza cele mai multe dificultati pe toate planurile. In ultima perioada suntem asaltati cu stiri despre localitati intregi ramase fara curent electric in urma avariilor provocate de fenomenele meteo extreme. Chiar si zone din marile orase pot avea de suferit de pe urma viscolului si a ninsorii abundente. Lipsa unui UPS centrale termice care sa asigure buna functionare a aparatelor electrocasnice in orice situatie, poate produce pagube suplimentare locuintei. In urma producerii unei pene de curent, nu doar persoanele aflate in casa au de suferit, ci si electronicele.

 

O pana de curent va conduce la lipsa caldurii, racirea casei si disconfort adus locuitorilor. Copiii si persoanele in varsta sunt, de regula, categoriile de populatie cele mai expuse riscului de imbolnavire. Pe de alta parte, socurile de tensiune produse la revenirea curentului electric pot deteriora iremediabil orice echipament electrocasnic de mare consum, fie centrala termica, fie frigiderul. Pentru a evita toate aceste neplaceri, puteti opta pentru un UPS pentru centrale termice. Este un echipament special conceput sa ne protejeze pe mai multe planuri.

Un UPS centrala este de fapt o sursa de alimentare neintreruptibila cu rol de a furniza alimentare continua in cazul producerii unei pene de curent. Acesta nu include baterie, se achizitioneaza separat de catre utilizator. Motivul este unul destul de clar: cu cat capacitatea bateriei este mai mare, cu atat timpul de back-up sporeste. Pe piata sunt disponibile numeroase variante de UPS centrale. Cu toate acestea, inainte de a cumpara este recomandat sa va documentati cu privire la modul de functionare si parametri adecvati pe care trebuie sa ii aiba.

Capacitatea unui UPS variaza de la un model la altul, iar pretul creste pe masura ce creste si capacitatea nominala. Nu este necesar sa cumparati un UPS pentru centrala termica de cea mai mare capacitate disponibila. In primul rand trebuie sa va faceti un calcul din care sa rezulte consumul total al dispozitivelor pe care doriti sa le conectati la UPS. In functie de acest rezultat veti putea alege un model cu o capacitate cu cel putin 50% mai mare decat consumul calculat. In cazul unor pompe ce asigura functionarea centralei termice, socul de initiere va fi mult mai mare decat consumul mentionat de producator. Un UPS de calitate va fi prevazut cu transformator toroidal care va spori durata de viata a consumatorilor supusi periodic intreruperii cauzate de lipsa energiei electrice.

Tensiunea din reteaua publica este sub forma de unda sinusoidala pura. Din acest motiv este important ca si UPS-ul pe care il montati sa beneficieze de aceeasi sinusoida pura. Dispozitivele prevazute cu sinusoida simulata nu sunt recomandate pentru centrale termice. Pe termen mediu vor conduce la distrugerea motoarelor, iar randamentul nu va fi unul sustinut. UPS-urile care nu au unda sinusoidala pura pot fi folosite la alte aplicatii, mai simple, precum back-up pentru un calculator.

Orice abatere de la parametri necesari bunei functionari a unui motor de consum mare, precum o centrala termica, va atrage dupa sine daune. De aceea, alegeti un UPS pentru centrala care sa asigure o incarcare pana la 14.4V. Ciclul de incarcare nu este conditionat de capacitatea bateriei. Dupa ce ajunge la nivelul maxim de incarcare, aceasta trebuie sa se pastreze la circa 13.8V. Dupa ce alegeti modelul de UPS dorit, optati pentru o baterie ca sa asigure un back-up suficient pentru necesitatile casei. Bateriile compatibile cu un UPS centrale termice pot fi AGM, cu gel, auto.

Pentru mai multe informatii privitoare la modelul de UPS potrivit locuintei dumneavoastra accesati magazinul online www.1CCTV.ro. In oferta veti regasi UPS-uri marca Strong Euro Power cu puteri ce pornesc de la 300W si ajung pana la 3500W. Nu ezitati sa optati pentru oricare model disponibil. Veti constata ca penele de curent nu vor mai reprezenta o problema, indiferent de frecventa lor.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea