Stiinta & Tehnologie

#taxa auto #voucher #programul rabla

Programul "Rabla" a stimulat jumatate din vanzarile auto din 2010

Voucherele pentru programul "Rabla" de anul acesta expira la 31 ianuarie 2011, iar perioada nu va fi prelungita.

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a atras atentia asupra apropierii termenului de valabilitate al tichetelor din cadrul programului "Rabla".

"Daca nu le vor valorifica pana la 31 ianuarie, le vor pierde", a spus ministrul luni.

Un tichet distribuit prin programul "Rabla" are valoarea de 3.800 lei, iar la achizitionarea unui autoturism nou pot fi folosite maximum trei tichete (11.400 de lei).

Numarul de inmatriculari a crescut foarte mult in luna noiembrie, inainte de termenul initial de expirare a voucherelor, depasind 11.000 de inmatriculari.

"Jumatate din piata de anul acesta reprezinta programul "Rabla". Din punctul de vedere al industriei auto, Executivul a ajutat foarte mult anul acesta. Acelasi volum se poate inregistra si anul viitor, indiferent daca se vor utiliza trei sau patru tichete valorice ", a declarat Alin Tapalaga, directorul general al Porsche Inter Auto, citat de ZF.ro.

Borbely a anuntat, la sfarsitul lui noiembrie, ca programul "Rabla" va fi continuat si in 2011, cu tichete valoarice de 3.000 de lei. Romanii vor putea insa folosi patru vouchere obtinute la casarea masinilor vechi pentru achizitionarea unui autoturism nou.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea