Stiinta & Tehnologie

Profitul Toyota scade

Toyota Motors, al doilea mare producator de automobile din lume, a raportat joi cea mai mare scadere a profitului din ultimii cinci ani, ca urmare a diminuarii vanzarilor de SUV-uri si camioane pe piata americana , informeaza Bloomberg . In trimestrul doi al acestui an, profitul net inregistrat de Toyota a fost de 353,7 miliarde yeni (3,2 miliarde dolari) in scadere cu 28 procente fata de perioada similara a anului trecut.

Vanzarile Toyota au scazut cu 4,7 procente pana la 6,22 trilioane yeni, rezultatul fiind insa peste media estimarilor facute de cinci analisti chestionati de Bloomberg. Profitul operational in America de Nord a scazut cu 57 procente pe masura ce preturile record la carburanti au stopat cererea de automobile mari.

Si General Motors, cel mai mare producator de automobile din lume, a anuntat recent pierderi pentru trimestrul doi din acest an. GM a raportat pentru perioada mentionata pierderi nete de 15,5 miliarde dolari, a treia mare pierdere din istoria producatorului american de automobile.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea